Més d'un milió d'euros podrien venir a Arenys en concepte d' IBI de la C32

Segons recull EL PUNT en l’edició d’avui, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha emès una sentència que fa l’ Estat responsable del deute pendent des de l’any 1996, en concepte d’ IBI i que puja per sobre dels 13 milions d’euros, dels quals 1,1 corresponen a Arenys de Mar. El responsable del deute n’és l’ Estat i no ACESA, empresa concessionària, atès que aquesta s’acull a un acord formal amb l’ Estat pel qual aquest bonifica la concessionària amb un 95% de l’impost.

A ningú se li pot escapar la magnitud del deute contret, i ara reconegut, amb Arenys de Mar. Aquest més d’un milió d’euros suposa un 7% del pressupost del 2007, exercici en el qual el consistori està assumint un esforç inversor important, dit sigui de pas, perquè en aquest mandat el govern de CIU-PP s’havia oblidat literalment d’algunes necessitats no satisfetes.

La responsable de l’ Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, Àngela Acín, assenyala que els ajuntaments haurien de començar a cobrar aviat, malgrat que la notícia deixa entreveure que els municipis amb reclamacions superiors als 150.000 euros, com és el cas d’ Arenys de Mar, poden haver d’esperar atès que l’ Estat podria recórrer la sentència.

No obstant, sembla que podem tenir bona peça al teler.

Afegeix un comentari nou