Montmartre, el millor de París

Boca art Noveau Pigalle
Tenim tantes ganes de visitar Montmartre que ho deixem per el final. Corríem el risc de passar-nos els set dies en aquest barri.
 
És diumenge i avui ens despertem a l'hora que volem, no hi ha pressió.
 
La nostra intenció és agafar el metro fins la porta clignancourt i visitar el mercat més gran de tot Europa, el Mercat de Saint Ouen o més vulgarment dit el mercat de les puces. Com moltes altres coses que hem anat deixant per altres visites a la ciutat, a l'últim moment desistim i l'afegim a la llista per properes visites.
 
Agafem el metro fins a Pigalle, no sense fer algun que altre transbord i visitant algunes estacions i boques de metro Art Noveau, que seria més o menys l'equivalent al Modernisme a Catalunya.
 
 
 
D'allà anem carrerejant per l'empinat barri, perdent-nos entre la gent, els carrers i places. Observem el matí de diumenge a Montmartre, noies que tornen de despedida de soltera, senyores esmorzant croissants amb xampany.
 
Pigalle es dilueix amb Montmartre, les vistes son cada cop més espectaculars. Teulades amb encantadores golfes que ens fan volar la imaginació, creient-nos artistes amb les seves muses.
 
El mur dels t'estimo  
Teulades grises, amb París de fons... Si hagués de triar un lloc de París per viure-hi, de ben segur que seria aquest.
 
Sense adonar-nos arribem a la plaça Jean Rictus on hi trobem el mur dels t'estimo, un mural d'uns 40 metres quadrats fet de rajoletes blaves on hi ha escrit t'estimo en gairebé tots els idiomes del món.
 
Cada cop més ens adonem que París, realment, és la ciutat de l'amor. Coi!!! Que hi fem aquí amb nens!!!
 
 
Un cop trobat el nostre t'estimo ens dirigim a la famosa plaça dels pintors, la Place du Tertre. És molt recomanable dedicar-hi una bona estona, observar els pintors, la seva feina i veure com realitzen les seves transaccions. 
 
La plaça està plena de comerços de restauració, de fet tot el barri està replet de llocs on dinar, fer un cafè o menjar un gelat.
 
Diumenge la plaça està a vessar de persones, alcem el cap una mica i localitzem la Basílica del Sagrat cor i ens hi dirigim.
 
Place du Tertre
 
La Basílica del Sagrat Cor és una de les esglésies més boniques de tot París. S'hi fa pregària durant les 24 hores dels 365 dies de l'any. No ha tancat mai des de la seva consagració com a església catòlica. Durant el dia l'entrada és lliure i per la nit s'ha de demanar permís. A la seva web podeu trobar tota la informació.
El Sagrat Cor  és un important lloc de peregrinació per a tots els cristians.
 
En arribar ens sorprenem amb una trobada de joves cristians de Taizé animant la entrada de la basílica.
 
 
També trobem músics animant la jornada, arpes, violoncels al so de músiques típicament parisines.
 
Centenars de venedors ambulants guarneixen la gran escalinata amb mercaderies acolorides.
 
Sembla que estiguis al cel. I ho dic literalment. Estem tant amunt que ens sembla que podem agafar els núvols.

No cal pujar a la Torre Eiffel per trobar les millors vistes de París, només s'ha de pujar el Turó de Montmartre i plantar-te just davant del Sagrat Cor per veure una de les vistes més boniques que hauràs vist mai.

Potser ha estat una mala idea deixar Montmartre per el final. Relament estem molt cansats i oblidem el Moulin Rouge, el Moulin de la Galette, les vinyes del Clos Montmartre i moltes altres coses que de ben segur ara no recordo.
 
 

Afegeix un comentari nou