Apunts de campanya (I)

Com a prèvia haig de dir, que estic molt contenta d'anar a les llistes del Parlament de Catalunya, i orgullosa de pertànyer al cinquet que representem al Maresme (en Salvador Milà, la Montse Giner, en Marcos Ortega, la Noe Ayguasenosa i jo mateixa). Sóc molt conscient que amb poques possibilitats reals per sortir d'entrada (vaig al núm.. 58 de la llista), fet que no fa minvar la i·lusió, ni la dedicació, ni el convenciment que estic on haig d'estar: a Iniciativa, explicant que hi ha alternatives per garantir tots els drets, els drets nacionals i els drets socials. #itantsipodem.

 

Dilluns passat, vaig rebre un correu d'un bon amic de Barcelona, que em va arribar "a l'ànima": "Candidata, crec que serà de les primeres vegades que votaré a algú que conec, me la crec i m'agrada. I els farcits a vegades valen més que el gall.. Petons i sort"

 

Em va carregar els bioritmes per encarar la setmana, d'entrada complicada: l'assemblea arenyenca del dilluns per acabar els retocs de la campanya, dimarts el sopar de campanya -organitzat per Arenys.org i Vilaweb Arenys-, dimecres el Ple municipal i l'inici de campanya per dijous.

 

Ho vaig escriure al mur del meu facebook a la matinada: "El primer dia de campanya sempre és emocionant: la cola, la galleda, les brides, les escales... La gent d'Iniciativa hem començat a treballar a l'hora arenyenca (les 10 de la nit). A mitjanit, ja tenim la feina feta!"

 

Crec que hi ha molta gent de fóra d'Arenys que deu pensar que som com una "República Independent". Si a tots arreu les campanyes comencen a les 12 de la nit, aquí ja fa anys que es va consensuar amb totes les forces polítiques que perquè esperar a la matinada, si a l'endemà havies d'anar arrossegat tota la jornada... I va ser d'aquesta manera que es va arribar a l'acord, lògic i raonable d'altre banda, que una vegada sortejades les cartelleres, els fanals per posar les banderoles, també es podia començar dues hores abans.

 

Per cert, la graella de repartiment de cartelleres i fanals, va portar també certa cua, perquè no acabava d'aclarir els dies de relleu de cartells als diferents espais previstos a la vila. Com sovint, des d'ICV hi vam posar cullerada per intentar desembolicar la troca....

 

Sembla complicat però, no ho és tant... el dijous a les 10 de la nit, doncs ens vam trobar les brigades de les diferents forces, amb situacions realment divertides, els uns guardant lloc per col·locar la pancarta al lloc més visible (Nacional II, Renfe, pont del Lurdes, entrada Arenys), els més experts donant indicacions de com posar millor les banderoles o compartint material de batalla (brides, tallacaps..).

 

A Iniciativa ho vam portar prou bé. Vam quedar una hora abans, i ens vam distribuir en quatre grups per fer cap a tot arreu. En Ramon, que té molta experiència en això de les campanyes, ja havia preparat la cola el dia abans (perquè es veu que enganxa millor). L'Albert ja tenia el material preparat al local, i amb l'Oriol, l'Assum, en Miquel, en Josep Antoni, la Sònia, en Bru,  i en Vicenç vam enllestir ràpidament la feina. Per malaltia o per vacances, vam tenir alguna baixa dels habituals.

 

En paral·lel, els del 2.0, l'Oriol, l'Assum i l'Albert, van penjant a les xarxes socials, la foto de la jornada. Jo que sóc del sense fils, a la que arribo a casa a mitjanit també en deixo testimoni.

 

Quan a Arenys, ja hem fet la feina, segueixo per twitter que comença l'acte central d'ICV EUiA d'inici de campanya. Es fa a Cornellà, al Citlab. El primer tuit que m'arriba és de la Dolors Camats (que també tindrem a Arenys el proper dijous 22 N al CC Calisay) ho té claríssim: "Nosaltres lluitem per explicar que no ens poden fer creure que l'educació o la sanitat són un luxe" diu @dolorscamats #itantsipodem".

 

I te'n vas a dormir, cansada però contenta de compartir la feina en equip, i de bon rotllo!, perquè creus que #hihaalternativa.

Seguim!!

Afegeix un comentari nou