Tereseta-que-baixava-les-escales, de Lluís Danés #AnyEspriu

El 22 de febrer de l'any 1995 una producció d'Ample24 dirigida per Lluís Danés va convertir el Teatre Principal, i Arenys de Mar, en el centre de l'homenatge a Salvador Espriu per commemorar el 10è aniversari de la seva mort.

 

Lluís Danés va dirigir l'espectacle, que va comptar amb la participació de diverses actrius que encarnaven Teresa Vallalta en les diferents etapes de la seva vida, així com d'actors i ballarines, la majoria d'Arenys de Mar. La banda sonora, composada especialment per a l'ocasió, la va firmar Carles Cases.

 

La presència arenyenca va anar més enllà de la posada en escena: l'actriu Mercè Pons va ser l'encarregada de posar veu a la narració. I la seva imatge es projectava a l'escenari en un avançat -per l'epoca- muntatge audiovisual. Oriol Ferran, qui en fou el productor, va recordar l'esdeveniment en un apunt al seu bloc d'arenyautes, des del qual es poden escoltar els textos narrats per Mercè Pons.

 

El realizador i escenògraf arenyenc Lluís Danés ha recordat, amb una menció al seu perfil de Facebook, que "Tereseta-que-baixava-les-escales" de Salvador Espriu va ser la seva primera estrena professional en l'àmbit teatral . El muntatge es va presentar el 22 d'abril de 1995 al Teatre Principal, que encara estava pendent de ser remodelat.

 

Aquest el comentari que ha fet Danés des del seu perfil Facebook: "Avui dia 22 de febrer de 2013 fa divuit anys que varem estrenar a Arenys el meu primer espectacle de teatre visual, (TERESETA-QUE-BAIXAVA-LES-ESCALES) en commemoració dels deu anys de la mort de Salvador Espriu. Aquell dia començava un viatge i avui encara hi ha molts amics que m'acompanyen! el dia 8 de juny tornarem al teatre Principal d'Arenys una sola nit on farem la preestrena de Wasteland, el nou espectacle".

 

L'estrena de l'espectacle va anar acompanyada de l'edició del CD de la banda sonora i la publicació del conte acompanyat de diversos textos realacionats amb l'obra, entre els quals, el de Maria Lluisa Espriu, germana del poeta.

 

La llibreria El Setciències, arran de la celebració de l'Any Espriu, ha tornat a posar a la venda el pack del llibre i el conte per 9 euros.

Afegeix un comentari nou