Mataró s'afegeix a l'Any Espriu i homenatja Josep Punsola

Mataró és present a l’obra de Salvador Espriu amb el nom de “Ciutat de les Santes”. Aquest any que tot Catalunya celebra el primer centenari del seu naixement, Mataró s’afegeix a la commemoració de l’Any Espriu organitzant un seguit d’activitats que van des d’una taula rodona amb mataronins que van conèixer Espriu fins a una lectura pública de textos espriuencs, passant per la conferència d’Agustí Pons, autor de la biografia 'Espriu transparent', o l’exposició de la sèrie d’escultures de Manuel Cusachs sobre els poemes del llibre 'El caminant i el mur', entre d'altres.

 

Mataró s’omple el 2013 de poesia, ja que l’estiu de fa cent anys va veure néixer un altre poeta, Josep Punsola (Mataró, 1913-1949) i per aquesta raó la capital del Maresme s’engalana enguany per a les dues commemoracions.

 

"Cal que Josep Punsola pugui sortir de Mataró i que Salvador Espriu entri del tot a la ciutat" ha dit Roser Trilla, portaveu de la comissió de l'Any Punsola, que defensa la importància del llegat de l'autor mataroní. “No es tracta d'un poeta menor, però ens cal treure'l de Mataró perquè es conegui fora una obra sòlida i vitalista que es va acabar massa aviat”, va puntualitzat Trilla.

 

La comissió Salvador Espriu a Mataró està formada per Omnium Mataró-Maresme, Llegim i Piulem, Foment Mataroní, Sala Cabanyes, Club d'opinió Jaume Llavina, amb la col·laboració de membres del col·lectiu CAPS.A i l'Escola municipal de música de Mataró. La comissió treballa amb el suport logístic de l'Ajuntament de Mataró.

Afegeix un comentari nou