Policia Local d’Arenys de Mar. Un monstre amb dos caps

L’inspector de la Policia Local d’Arenys de Mar, Joaquin Cruz Ureña, plega i se’n torna a la Guàrdia Civil, desencisat diu per la manca d’il·lusió amb la seva feina. El que en pobles normals no deixaria de ser un relleu habitual a la cúpula policial, a Arenys de Mar, com ens agrada complicar-ho tot, ho farem més difícil encara i deixarem els dos sergents (enfrontats entre sí) en un comandament compartit.

 L’excusa política és l’estalvi econòmic, però la realitat és que ningú s’atreveix a enfrontar-se amb les famílies que dominen el cos policial. Deixar els sergents Ortigosa i Gòrriz, dues visions totalment antagòniques del què ha de ser una policia local, que comparteixin comandament és crear un monstre. Un monstre amb dos caps.

 Ens caldrà un valent Sant Jordi per tallar algun cap i tornar-nos a la policia que veritablement necessita un poble com Arenys de Mar. Una policia real de proximitat, com la que moria amb la marxa d’en Cristóbal González i que els d’Arenys de Munt bé ho van agrair i aprofitar. Una proximitat que no vol dir només passejar-se amb fatxenderia pel poble, mirant de reüll, sinó aturar-se a sentir el batec del veïnatge. No ens cal un cos armat fins a les dents, no ens calen uniformes negres com de ‘comandos de pel·lícula’ que tenen amagats a l’armari.

Afegeix un comentari nou