Espriu i Punsola

Captar l’essència dels paisatges que descriuen els poemes de Josep Punsola i Salvador Espriu i mostrar la interpretació que els fotògrafs mataronins, membres tots de l’Associació de Fotògrafs Professionals de Mataró (AFPM), han fet dels seus versos. Aquests són alguns dels objectius de l’exposició que  presenta l’espai Capgròs del carrer Sant Benet de Mataró. Una mostra conjunta de les dues comissions titulada “els paisatges d’Espriu i Punsola” en la qual els fotògrafs mostren en forma d’imatge el que cada poema els ha inspirat.

 

Raquel Romero, Miquel Gonzàlez, Sergio Ruiz, Ferran Barjuan, Romuald Gallofré, Albert Canalejo, Dani Aznar, Helena Molinos, Victor Arin, Joan Selva, Janusz Spakowsky, Juanjo Rider, Manel Contreras, Marçal Vaquer, Narcís Carrés, Quim Puig, Xenia Sola, Albert Batlle i Anna Aluart són els professionals de la imatge que participen d’aquest projecte per posar cara als paisatges d’Espriu i Punsola. Jaume Calsapeu, responsable de la comissió de l’any Punsola, destaca que en les imatges captades a través de les càmeres dels diferents fotògrafs juguen amb la creativitat de cadascú. Una creativitat que també està relacionada en l’àmbit de la fotografia en la que treballen.

 

La mostra es fa amb doble ubicació per una banda a l’Espai Capgròs i també la sala de Sant Lluc per l’Art a la Presó de Mataró.

 

Destacar que a Mataró, Òmnium Cultural ha començat, aquesta setmana un curs sobre els aspectes més rellevants de l'obra de Salvador Espriu, Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Joaquim Amat-Piniella, en l’any del centenari del seu naixement.

 

Font: Mataro Ràdio (Any Punsola)

Pàgina de l'Any Punsola i Espriu a Mataró

Foto: Mataro.cat

Afegeix un comentari nou