Una plaga bíblica: els polls

 

A l'antic Testament i a la Torà, Moisés i Aaró, adverteixen al Faraó d'Egipte que si no alliberen al poble Jueu, cauran a Egipte deu plagues: Sang, granotes, mosquits, tàvecs, pestilència, úlceres, pedregades, llagostes, foscor i la mort dels hereus... Déu hi afegeix tres espècies d’insectes, però crec que es va descuidar d'una plaga, molt més terrible i hauria persuadit al Faraó més ràpidament, els polls.

 

El poll (Pediculus humanus capitis) és un insecte ectoparàsit que s'alimenta de la sang dels cap de les seves víctimes humanes. És molt freqüent en humans des dels 4 als 14 anys. No salten en contra el que molta gent creu, si no que passen d'un hoste a l'altre caminant, per contacte. Com a bons paràsits no poden viure sense el seu hoste, no sobreviuen més de 48 hores sense sang, pel que si teniu polls a casa... no cal bullir-ho tot, només en deixar reposar coixins i llençols dos dies, els polls moriran. Cada poll pica entre quatre i cinc cops al dia, per xuclar-nos la sang, a més ens injecten un anticoagulant que és el que ens pica.

 

Es poden situar a qualsevol lloc del cap, ara es agrada especialment al clatell i darrera les orelles. A més infecten cinc cops més a les nenes que al nens.

 

Doncs serà aquesta plaga, no bíblica, el preludi d'una nova fugida d'Egipte?

 

 

 

 

 

 

 

 

Afegeix un comentari nou