LA MORT NO EXISTEIX, UNA TEORIA MÉS DE LA CIÈNCIA?

LA MORT NO EXISTEIX, UNA TEORIA MÉS DE LA CIÈNCIA?

No és el primer científic que afirma que no existeix la mort.
La idea de morir és una cosa que sempre se'ns ha ensenyat a acceptar, però en realitat només existeix en les nostres ments", argumenta Robert Lanza.

Aquest investigador nord-americà, afirma que té proves definitives per confirmar que la vida després de la mort existeix i que de fet la mort, per si mateixa, no existeix de la manera en què la percebem.

(<http://www.lavanguardia.com/ciencia/20140415/54405837673/cientifico-nort...)

"Què hi ha més enllà de la mort?", Qüestió sobre la qual els filòsofs porten segles reflexionant, i avui ens diuen que rau en la física quàntica, i en concret en la nova teoria del biocentrisme .

Segons aquest investigador nord-americà , de l'Escola de Medicina de la Universitat Wake Forest , de Carolina del Nord , la solució a aquesta qüestió eterna consisteix en la idea que el concepte de la mort és un mer producte de la nostra consciència.
R.Lanza afirma que el biocentrisme explica que l'univers només existeix a causa de la consciència d'un individu sobre ell mateix. El mateix succeeix amb els conceptes d'espai i temps, que aquest científic explica com "mers instruments de la ment".
En un missatge publicat al seu lloc web, Lanza argumenta que amb aquesta teoria el concepte de la mort com la coneixem "no existeix en cap sentit real", ja que no hi ha veritables límits segons els quals es pugui definir .
Essencialment, la idea de morir és una cosa que sempre se'ns ha ensenyat a acceptar , però en realitat només existeix en les nostres ments”, opina R.Lanza. Així mateix, evidentment, creiem en la mort perquè ens associem amb el nostre cos i sabem que els cossos físics moren.
Lanza assenyala que el biocentrisme és similar a la idea d'universos paral·lels, la hipòtesi formulada per físics teòrics segons la qual hi ha un nombre infinit d'universos i tot el que podria succeir passa en algun d'ells .

En termes de com afecta aquest concepte a la vida després de la mort , l'investigador explica que, quan morim, la nostra vida es converteix en una "flor perenne que torna a florir en el multivers" i afegeix que "la vida és una aventura que transcendeix la nostra forma lineal ordinària de pensar, quan morim, no ho fem segons una matriu aleatòria , sinó segons la matriu ineludible de la vida".
- - -
Fins aquí la notícia, però i ha quelcom més sublim i clar del que ens diu Jesús i testimonien els seus deixebles des de fa XX segles? Això no ens hauria de sorprendre gens, si llegíssim bé la bona notícia de l’Evangeli.

Aquests científics fan el mateix que podem fer tu o jo, intenten explicar-se a la seva manera “unes teories” que ells ni nosaltres mai es podran demostrar, i per tant no aportaran res de nou i tant clar com ja està escrit i experimentat i testimoniat pels deixebles fa XX segles.
Com deia, repeteixo, si és llegeixen bé els Evangelis, Jesucrist dóna moltes pistes del més enllà d’aquesta vida mortal.
Aquests científics aporten les seves teories innovadores amb nous conceptes, elucubracions, i n’omplen llibres, però per llibres potser els més interessants per unes experiències arreu del món són els de la Dra. Elisabeth Kübler Ross (Zúrich, 8 de juliol de 1926 - Scottsdale, Arizona, 24 d’agost de 2004) va ser una psiquiatra i escriptora suíssa-nord-americana, una de les expertes mundials en el tema de la mort, persones moribundes i les cures pal·liatives. Així mateix va ser pionera en el camp d'investigació de les experiències properes a la mort, sent actualment reconeguda com una figura d'autoritat en la matèria.

Per acabar, al Llàtzer de l’Evangeli, Jesús el va ressuscitar, però Llàtzer va tornar a morir, perquè per passar de la temporalitat en la qual estem sotmesos -espai-temps- a un -estat de vida eterna- almenys hem de tancar els ulls, com diu Sant Pau, tenint en compte que Jesús, el primer que va degustar la resurrecció, va estar tres dies al cor de la terra.
Per més que ho tinguin clar, i vulguin generalitzar la resurrecció com un efecte –natural de l’energia de l’univers-, és a dir a l’abast de tot el gènere humà, que no s’enganyin, no podem defugir de les ensenyances de Jesucrist que ens avisa i alerta que la resurrecció a la vida de la benaurança eterna l'obtindran qui tinguin FE en ELL i compleixin els requisits de la conversió proposada, ja que és de lògica i tot-hom pot comprendre que –tornar a viure- amb un cos glorificat, és impossible si hom continua malalt d’egoisme i sense regeneració de qualsevol mena de pecat capital.
“Us ho asseguro: tot allò que deixàveu de fer a un d'aquests més petits, m'ho negàveu a mi. I aquests aniran al càstig etern, mentre que els justos aniran a la vida eterna. (Mt 25,45-46).
És a dir: l’estat d’eternitat, queda clar, que no serà el mateix per a tot-hom, si no es compleixen els requisits de conversió evangèlica.

Realment no hi ha res en aquest món que ja no estigui tot dit, no es poden menystenir les paraules de Jesús, de tota la resta també estem avisats: “I jo us dic que, de tota paraula inútil que diguin els homes, en donaran compte el dia del judici: per allò que hauràs dit et salvaràs, i per allò que hauràs dit et condemnaràs”. (Mt 12,16-17)

El budisme vol dir: “estar despert

Jesús ens diu: “Vetlleu” (Mt 25,13)

Bona Pasqua, Crist ha ressuscitat!!!

Afegeix un comentari nou