PP, C's, CDC, UDC, ERC, Bloc, PSC, ICV, CUP i Podemos per Arenys

Després de les vacances de Nadal hem entrat en un període de pactes i ruptures que ens encaminaran cap a les eleccions municipals del mes de maig. Avui llegíem que a Barcelona, Guanyem ha aconseguit un pacte amb Procés Constituent, ICV, Equo i persones de Podemos, a títol individual. La candidatura a l'alcaldia de Barcelona l'encapçalarà l'Ada Colau, que fa uns mesos ens havia anunciat que no pensava entrar en política. Mai pots dir d'aquesta aigua no en beuré!

A casa nostra, però, sembla que anem contra corrent. No només no es preveuen pactes, sinó que s'oloren possibles ruptures. Ens podríem trobar que una vegada més, CDC i UDC es presentessin a les eleccions municipals amb llistes separades. Hauríem de veure ara sota quin nom ho farien.

Si Barcelona fa cas al president de CDC d'Arenys de Mar, la Federació de CIU, a Arenys, es trencaria, com a conseqüència del rebuig, per part d'Unió Democràtica, de l'actual alcalde com a  candidat a renovar el càrrec. Si l'altre dia deia que era un fet insòlit, el que escric avui aniria en la mateixa línia. Ahir eren els regidors i regidores de l'equip de Fors els que anunciaven que no es tornarien a presentar, avui és el president de CDC i actual gerent de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, qui anuncia que no vol compartir llista amb el recentment nomenat candidat d'Unió Democràtica, Josep Manel Nogueras.

Fent suposicions i futurologia, si es confirmés el trencament dels dos partits, ens podríem trobar amb un total de deu candidatures a l'alcaldia de la vila: PP, C's, CDC, UDC, ERC, Bloc, PSC, ICV, CUP i l'Agrupació d'electors de membres de Podemos. Amb aquest panorama els plens municipals podrien ser tota una atracció. El que no sé si es podria fer feina i treballar per a la vila.

Espero i desitjo que tot això que passa aquesta setmana sigui en calent, i que una vegada refredat es torni a la normalitat i s'obri amb seny. De ben segur que hi haurà moltes possibilitats que el nou Consistori estigui format per un ampli ventall de partits polítics, però se'm fa difícil una CDC i UDC separades i que l'agrupació d'electors aconsegueixi el nombre total de signatures que es veu obligada a presentar. 

Afegeix un comentari nou