La bellesa del més petit...

Molts cops quan veiem una bassa o safareig, amb l'aigua verdosa, ens genera una certa repulsió. Fins i tot afegim clor a les piscines per banyar-nos en aigües "netes" i transparents. Però la verdor és vida i aquest color és el degut a la clorofil·la de les algues microscòpiques que trobem a l'aigua, el fitoplàncton. Aquest és el cas de Staurastrum sp (disculpeu, però no té cap nom popular), una espècie d'alga microscòpica que trobem en basses, safarejos i piscines d’aigües quietes. Aquest alga com a bon organisme autòtrof que és, obté l'energia del Sol i fixa el diòxid de carboni (fet molt positiu per mitigar l'efecte hivernacle), i és la primera baula de la xarxa tròfica de la vida a l'aigua dolça.

Com que la llei newtoniana de la gravetat  no se la salta ningú, ni Staurastrum, aquesta alga té unes prolongacions i espines que fan que pugui mantenir-se dins la columna d'aigua. A més es "divideix" en dos (dos semicèl·lules) per augmentar la superfície.

Ja ho diuen que la bellesa està a l'interior, però a fora... no la busqueu a la Uma Thurman, que s'ha esgarrat, si no que en les coses petites.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

davidxiberta

Molt bonic i totalment d

Enviat per davidxiberta el Dc, 11/02/2015 - 13:22

Molt bonic i totalment d'acord.