Quina és la situació de la gent gran d'Arenys de Mar

El treball que es fa des de la regidoria de Benestar Social d'Arenys de Mar, des de fa anys, és molt important. Hi ha un equip de bons professionals que treballen amb els mínims recursos que disposa l'administració, però abocant-hi tot el seu coneixement, esforç i dedicació.

La seva feina només l'entén qui la veu de prop. En situació de crisi com la que arrosseguem des de fa set o vuit anys, dificulta molt més el seu treball, per l'augment de casos a atendre i les dificultats per trobar recursos. Els problemes que detecten no són circumstancials, sinó que cada vegada arrosseguen a més persones per a més temps. La sortida de la crisi, per a algunes famílies, és gairebé una quimera.

Avui llegia la notícia del diagnòstic que es vol fer de la situació de la gent gran a la nostra vila. Heu de pensar que no us podeu imaginar quina és la realitat. Sovint, quan ens parlen de situacions extremes de moltes famílies, ens imaginem ciutats de l'àrea metropolitana, nuclis de població estigmatitzats des de fa anys, però no imaginem que això pugui estar passant a la nostra vila, al mateix carrer de casa nostra.

La notícia recorda la creació de la figura del voluntari de carrer. Altres poblacions parlen de projecte radars... es tracta de la col·laboració de veïns i veïnes perquè ajudin a detectar situacions extremes de famílies o persones grans que viuen soles. Situacions que l'administració no pot descobrir, però que si n'és informada, pot treballar i resoldre les necessitats més bàsiques.

En l'època dels nostres pares o avis, el coneixement veïnal facilitava saber qui s'ho estava passant malament i qui necessitava l'ajuda dels veïns. Avui dia vivim molt independentment, gairebé sense conèixer el nostre veí més proper. És per això que cal conscienciar tothom de la necessitat de vetllar pels nostres veïns, aquells que tenen una situació més alta de risc, per poder reaccionar a temps abans no sigui massa tard. Des d'aquí la meva felicitació a tot l'equip de Benestar Social d'Arenys de Mar.

Afegeix un comentari nou