Comença el rodatge de ‘Laia'

El mal temps no va ser cap obstacle per començar a gravar ahir –tal com estava previst– la pel·lícula Laia, del director arenyenc Lluís Danés. Els camions per descarregar el material ocupen per uns dies la part baixa de la riera d'Arenys de Mar, a les portes de la finca de can Ramis. L'antic casalot del segle XVIII és ocupat provisionalment per les càmeres i els focus per ambientar-lo com la casa de la Fragata, personatge que interpreta l'actriu Montserrat Carulla. Al vestíbul de la casa, a peu de carrer, s'hi podia veure una jove Laia, l'actriu Miranda Gas, al costat d'altres actors que els pròxims dies intervindran en l'obra, com ara Ivan Benet, Roger Casamajor, Clàudia Benito i Miquel Fernàndez.

 

El rodatge de la pel·lícula comença a can Ramis en espera que el temps millori per poder fer les escenes d'exterior a la platja de Sant Pol, on els actors més joves es convertiran en companys de jocs i baralles de la protagonista de l'obra d'Espriu.

 

Can Ramis no serà l'única finca d'Arenys que sortirà a la pel·lícula, ja que les escenes que transcorrin a la casa de Laia i a la taverna es rodaran a l'interior del monestir de les clarisses.

 

Àgora a la platja

 

L'estructura de grans dimensions que s'ha muntat a la platja d'Arenys, de fins a 30 metres de diàmetre, no es farà servir fins la setmana vinent per al rodatge. Tal com va explicar el director, Lluís Danés, es tracta d'una visió “abstracta” de Sinera on es podran rodar imatges d'exterior del poble i escenes més oníriques. Laia és una de les obres primerenques de Salvador Espriu, escrita el 1932, quan només tenia divuit anys, i explica la història d'una dona al llarg de les etapes de la seva vida i a través dels fets que la marcaran, com ara la mort del seu fill. El 1972 se'n va fer una primera i única adaptació cinematogràfica, del director Vicent Lluch, interpretada per Paco Rabal i Núria Espert.

 

Darrere el projecte hi ha la productora Brutal Media, Televisió de Catalunya, l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i el mateix ajuntament d'Arenys de Mar.

Afegeix un comentari nou