Arenys fa seva Sinera

Els veïns s'aboquen a participar en el rodatge de la pel·lícula ‘Laia' en una de les escenes més multitudinàries en què es representa una processó. Hi intervenen, excepcionalment, els esquelets de la ‘Dansa de la mort' de Verges

 

Potser no es veurà ni la seva ombra, però els arenyencs no s'han volgut perdre l'oportunitat de participar en el rodatge de Laia, que dirigeix l'arenyenc Lluís Danés. Se l'han fet seva i per això no fallen a la cita des del primer dia, però en especial ahir al vespre quan s'esperava que un centenar de veïns sortissin de figurants en el moment de representar la processó de dijous sant. Una escena que aixecava molta expectació amb la intervenció esperada i excepcional dels esquelets de la Dansa de la mort de Verges, que es desplaçaven per primer cop fora del seu municipi per actuar.

 

La convocatòria era a les vuit del vespre, però hores abans els figurants ja desfilaven davant la càmera acompanyant un enterramorts, Pep Quintana, vinculat a Sinera per les seves rutes espriuanes. En espera de tornar a sortir a escena, els veïns, molt desmillorats i caracteritzats com si haguessin passat la pesta, seguien atentament els passos de Miranda Gas i Ivan Benet, fent de Laia i Calot, en una escena tràgica per portar a enterrar el fill. Entre els extres que esperen pacients aquests dies, s'hi ha pogut veure la mare del director i un nebot que hi apareix fent d'escolanet. Ahir, entre els que desfilaven a la platja hi havia el regidor de la CUP David Caldeira i l'exllibreter Joaquim Cucurull, que encara es recuperava del fred de la nit abans, quan els bombers van llançar aigua per simular que plovia. Altres personatges que segur que hi sortiran són pescadors ja retirats que han reaparegut de nou cosint les xarxes encara que només sigui per a la ficció.

 

L'ambientació del poble mariner en què transcorre la vida de Laia s'ha rodat a pocs metres de l'aigua, en una estructura circular on s'ha reconstruït una Sinera imaginària. La setmana vinent s'enregistraran escenes a dalt dels llaüts que s'han portat des de la platja de Sant Pol, i es farà amb l'assessorament de mariners experts en vela clàssica, com ara Roc Pujol.

 

Ningú no sabia del cert ahir a quina hora acabarien el rodatge, però això no semblava preocupar gaire. El més important era ser-hi i participar-hi.

 

Fotos: Juanma Ramos (ELPUNTAVUI)

Afegeix un comentari nou