La zona blava torna al voltant del port d'Arenys

Ports de la Generalitat adjudica un nou gestor dels aparcaments. La zona verda per als residents, en suspens

 

Un gestor i tarifa única per tota la zona blava que hi ha als entorns del port d'Arenys de Mar. Finalment, Ports de la Generalitat ha adjudicat a l'empresa Opciones Viales la concessió fins al 2019 de la gestió de la zona blava a tota l'àrea del port després que a final d'any s'acabés la concessió als operadors que es repartien la zona. Aquests darrers mesos molts conductors han aprofitat que no es pagava a l'aparcament de la Picòrdia, el més proper al nucli urbà, fins que es contractés un nou gestor. L'aparcament s'ha omplert dels qui preferien caminar una mica i estalviar-se de pagar per aparcar a la riera.

La nova adjudicatària té previst començar les obres per adequar les instal·lacions després de Setmana Santa per poder tenir-ho enllestit de cara a l'estiu, quan hi ha més moviment de vehicles a la zona. S'hauran de senyalitzar de nou el total de 734 places, de les quals n'hi haurà 407 que seran de pagament tot l'any. Seran els mateixos aparcaments de règim tancat, amb control d'accessos i sistemes de vigilància, que ja funcionaven als aparcaments de la Picòrdia, a la Primera Platja, i per entrar a la dàrsena pesquera.

Segons ha anunciat l'empresa, s'instal·larà un sistema d'obertura automàtica de les barreres amb detector de matrícula dels vehicles per fer més àgil l'accés a aquests dos aparcaments. També es faran dues entrades i sortides al port pesquer, una d'aquesta directa per millorar-ne la mobilitat. La tarifa única per a totes les zones de pàrquing del port arenyenc serà de 0,025 euros al minut.

Les zones d'aparcament al costat del Portinyol i del Montcalvari, així com les del vial de Ponent, on fins ara hi havia la zona verda per als conductors que acreditaven la residència al municipi, sumen 282 places i seran de pagament els caps de setmana, festius i els mesos d'estiu.

Converses pendents

Ports de la Generalitat assegura que està pendent de les converses amb l'Ajuntament i la nova gestora per estudiar “noves fórmules” per la zona que fins ara estava reservada als residents i que segons la concessió s'inclou a les bosses d'aparcament de les places de zona blava. L'alcalde d'Arenys de Mar, Estanis Fors (JuntsxArenys), manté que aquest era un compromís amb el municipi i confia que es mantindrà. Des de l'oposició, ERC ha criticat que no s'hagi defensat per incloure aquest vial per als residents al plec de clàusules del contracte.

 

734 són les places a la zona portuària,

amb 18 de gratuïtes destinades a persones amb mobilitat reduïda

Afegeix un comentari nou