La força més votada i l'alcaldia d'Arenys

Una usuària de l’Arxiu s’ha posat en contacte telefònic amb el servei (ho podeu fer de diverses formes, també per correu electrònic). Estava interessada en saber: "en quines conteses electorals locals el partit amb més nombre de regidors ha quedat a l’oposició?". En les eleccions municipals de 1987, tot i que CiU va assolir una majoria amb 6 regidors, candidatura encapçalada per Fidel Soler i Mas, l’alcaldia va recaure en el cap de llista del PSC, Ignasi Moreno i Marcos.

 

Novament, a les eleccions de 1999. Aleshores, CiU, també amb 6 regidors, va guanyar les eleccions amb en Manuel Calvo i Catà de candidat, però l’alcaldia va recaure, de forma compartida, en els caps de llista del PSC, Santiago Fontbona i Arbós, i d’ERC, Joaquim Ponsarnau i Cardelús.

 

La situació es va repetir en les eleccions de 2007, en què Miquel Rubirola i Torrent repetia el lideratge de 2003 però perdent dos regidors, quedant-se amb 6 electes. L’alcaldia va recaure en el cap de llista del PSC, Ramon M. Vinyes i Vilà.

 

Indicar que els resultats de les darreres eleccions municipals es poden consultar a http://www.arenysdemar.cat/document.php?id=29831.

 

Així mateix, les actes dels plens de constitució de l’Ajuntament, pel que fa als diversos processos electorals celebrats entre els anys 1979 i 2007, que inclouen els resultats obtinguts per cada grup polític, es poden llegir a la pàgina web de l’Arxiu Històric Fidel Fita.

 

I, les de 2011 i 2015 als enllaços següents:

https://seuelectronica.arenysdemar.cat/…/ple_11_juny_2011.p…

https://seuelectronica.arenysdemar.cat/…/acta_del_13_juny_c…

Afegeix un comentari nou