La primera elecció de la pubila (1957)

Aquest darrer cap de setmana es va celebrar a Arenys de Mar l’elecció de la publilla i l’hereu comarcals. I vet aquí que ens trobem en el seixantè aniversari de la proposta de tirar endavant aquest tipus d’elecció, sense l’hereu, seguint el que exposava anys enrere en Josep Riera Gelmà en diversos programes de Festa Major de l’Ateneu Arenyenc.

La primera elecció es va celebrar en el marc de la Festa Major de 1957 i a partir de 1959 es va vincular als actes que se celebraven a l’envelat de l’Ateneu Arenyenc, en el decurs d’un esplèndid ball de gala. L’elecció de les pubilles locals, amb l’elecció de les de Districte i/o Comarcals, tenia per finalitat nodrir de candidates el certamen Pubilla de Catalunya, iniciativa de Valentín García, periodista de “Solidaridad Nacional”, per enaltir la bellesa i qualitats morals de la dona catalana. Fou sota els auspicis d’aquest diari amb seu a Barcelona i pròxim a la FET y de la JONS que Josep Riera Gelmà, membre del Patronat Regional del Certàmen Publilla de Catalunya, fou escollit secretari general del Districte Judicial d’Arenys de Mar. El Sr. Riera, corresponsal esportiu del Mundo Deportivo, bibliotecari de l’Ateneu en alguna ocasió, inicià una tasca que el convertí en el factòtum del publillatge comarcal durant una trentena d’anys.

Aprofitem l’esdeveniment de dissabte passat per a presentar algunes de les fotografies de l’elecció de la Pubilla de la Maresma/Districte de 1958, títol que va recaure en Lourdes Martínez Soler, donades recentment per Pilar Martínez Soler. Formen un reportatge de 32 fotografies que s'han incorporat a les col·leccions de l'AHFF. Les fotografies 1, 2 i 4 són del fotògraf mataroní Santi Carreras, la 3 de l’arenyenc Jaume Codoñés.

Afegeix un comentari nou