Actituds de vilatans que ens avergonyeixen

Ens omplim la boca exigint justícia a les autoritats europees i criticant-los per la situació dels refugiats, però sortim al carrer per evitar que la comunitat musulmana d'Arenys de Mar instal·li una mesquita al nostre barri. Com ho anomenaríeu això? Hipocresia? Racisme dissimulat?

És insultant i que ningú em vingui a explicar històries! Aquelles persones que recullen signatures perquè les campanes de l'Església continuïn sonant, per què no en recullen perquè la comunitat musulmana pugui tenir un nou centre cultural i religiós sense que ningú els posi pals a les rodes?

Què farà l'Ajuntament de la vila? Donarà suport al moviment dels veïns insolidaris que demostren la seva actitud racista més primària? Confio que una de les coses que distingeixi a l'actual govern municipal sigui precisament la seva política social sense excepcions i lluny de posicions xenòfobes que tant critiquem quan ens parlen d'altres indrets, lluny de casa!

És defensable que qualsevol persona vetlli perquè la seva llar estigui en les millors condicions de salubritat, tranquil·litat i amb bons serveis al voltant. Ens pot preocupar que hi tinguem un bar o un supermercat a prop, també una sala de festes i fins i tot una mesquita, però hem de ser coherents i actuar sempre de la mateixa manera. És preocupant que aquestes actituds i mobilitzacions només passin per anar en contra d'una mesquita o un prostíbul. Caldria que tots plegats ens ho féssim mirar i donar la cara quan observem postures xenòfobes entre els nostres veïns.

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Pepeta

Potser podries posar la

Enviat per Pepeta el Dm, 24/01/2017 - 17:46

Potser podries posar la mesquita a casa teva....

Xavier

Benvolgut desconegut o

Enviat per Xavier el Dm, 24/01/2017 - 18:54

Benvolgut desconegut o desconeguda, no tinc cap problema amb compartir espai i temps amb persones d'altres cultures i religions. Casa meva no és prou gran per ser usada com a mesquita, però no mouria ni un dit per evitar que al costat de casa s'instal·lés una mesquita per donar servei a tota la comunitat musulmana que viu a la vila. Si tu tens aquest problema seria bo que hi pensessis una mica, no fos cas que hi hagués altres persones que no desitgessin tenir-te al costat.