L' esquerra escapçada (no pas per Hergé, sinó per L' AGENDA)

He fet memòria a veure si recordava alguna retransmissió d’en Puyal en la qual donés l’alineació del Barça però només la meitat (per exemple, 6 jugadors) i simplement obviés l’altra meitat. Evidentment no he estat capaç de recordar cap cas. I és que és de calaix: l’ equip del Barça, quan juga un partit, el formen 11 titulars i una banqueta de suplents, tots ells tan importants com els titulars. Aquest és el concepte d’ equip. Tots sumen i tots són citats.

Fins avui no he tingut a mans l’ exemplar de maig de L’AGENDA. Quan he llegit l’article (no signat) que fa referència a les llistes d’ICV i Esquerra, que no van ser publicades en el número anterior perquè encara no eren públiques, he vist que simplement, l’autor o autors de l’article han decidit carregar-se la meitat de l’equip d’ Esquerra. No acabo d’entendre perquè han exclòs a 15 companys, que són tan responsables del projecte com els 17 primers.

L’ exclusió és força curiosa atès que Esquerra no ha publicat ni difós ni proporcionat a ningú cap “llista” de 17 membres. Per tant, aquesta “llista escapçada” respon a un criteri periodístic, val a dir que gens rigorós, al meu entendre.

L’esperit d’aquesta crítica a la feina periodística de L’ AGENDA és des del respecte, només faltaria. Però malgrat el tòpic que recomana no criticar els periodistes (per què serà?), penso que com tots els altres professionals han d’estar oberts a la crítica “en positiu”.

Estic convençut que així ho encaixaran (encaixareu).

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

barrinaire

Responent a la teva inquietud

Enviat per barrinaire el Dll, 07/05/2007 - 21:43

Hola Marc i arenyautes,

Responent a la teva inquietud, t’explico quin va ser el criteri que hem seguit a l’hora de publicar les llistes electorals dels partits polítics. A l’edició de la revista del mes d’abril, només disposàvem de les llistes de cinc dels set partits que es presenten. D’aquestes, vàrem publicar els 17 titulars i els tres suplents de tres d’elles, i els 17 titulars de dues.
Què hagués passat si ERC i ICV ens haguessin donat les llistes en aquell moment? Doncs, el mateix que hem fet en l’edició de maig, que haguéssim donat el mateix tractament que vàrem fer amb la resta de partits. Per tant, en cap cas haguéssim publicat els 15 suplents que ERC ha decidit incorporar a la llista perquè si haguéssim publicat tres, m’haguessis preguntat perquè aquests tres i no la resta.

Per què aquest criteri? Per raons d’espai i igualtat.

Es podia fer d’una altra manera? Sí.

Teníem obligació de dedicar una pàgina a ERC? No.

I a la resta de partits? Tampoc.

Tenim voluntat de discriminar ERC? No.

Comet o cometrà errors l’Agenda? Naturalment.

Seguirà l’Agenda amb la mateixa línia informativa? Sí.

Es pot publicar un article periodístic sense firmar? Sí.

A qui s’ha d’atribuir, doncs, l’autoria d’un article sense firmar? A l’equip editor: l’AIA.

Què passaria si aquest article criticat anés firmat? Rebria represàlies el periodista? ........

Es pot criticar l’Agenda? I tant! (Preferim la crítica sigui constructiva)

Hi ha nervis per la campanya electoral? Sí. Però és normal, passa a totes les campanyes.

[Uff, tinc ganes que passin les eleccions...]

Segur que algunes o totes aquestes preguntes són irrellevants i no aporten res, però formen part de la diversitat d’opinions que hauríem de preservar.

Salut!

Enric Sierra
President de l’Associació d’Informadors d’Arenys (l’AIA)