L'alcaldessa acceptaria un canvi de cromos entre PSC i la CUP

Es torna a demanar que l'alcaldessa d'Arenys de Mar, d'ERC, trenqui amb el PSC, amb qui forma govern, atès el posicionament polític del PSC amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i el reguitzell d'accions i posicionament dels dirigents del partit a nivell de país. En aquesta ocasió és el grup municipal de la CUP, a l'oposició, però que va donar el suport necessari per guanyar la moció de censura a l'anterior alcalde i proclamar Annabel Moreno primera alcaldessa de la vila.

Quan coneixes les persones se't fa difícil opinar, intentant no deixar-te endur pels sentiments ni les relacions que hi tens o hi has tingut en el passat. No tinc el gust de conèixer el regidor Muñiz, però sí que conec qui fou alcalde d'Arenys de Mar en el mandat que vaig estar de regidor en el seu equip de govern, però a qui coneixia des de l'inici de l'Escola de Música de la nostra vila, quan va formar part de la Junta de l'Associació que la va impulsar.

Fer fora en Ramon de l'equip de govern no em sembla just, si em fixo amb ell com a persona i com a regidor o alcalde que ha dedicat moltes hores, de manera desinteressada, per al bé del municipi. Amb encerts i errors, com tots els que en algun moment ens hi hem posat a treballar. Qui no fa res té tots els números per no equivocar-se.

Amb en Ramon segur que hi ha molts punts de coincidència, però menys en el tema país i la nostra relació amb Espanya. Sempre em varen respectar l'opinió i el dret a expressar-la, fins i tot en les votacions que hi varen haver en el Ple, i això és d'agrair. Entenc també que si només ens fixem en les inicials dels partits polítics, veure que el PSC forma govern amb ERC, CIU i ICV, amb la necessària complicitat de la CUP, es fa estrany. Ens hem de moure per les sigles o per les persones que formen part del Consistori?

No em serveix retenir el PSC al govern municipal per qüestió aritmètica. Això és poc honest, encara que també ho pugui entendre. Es farà el canvi del PSC per la CUP? Tot i així no sumaran majoria absoluta i dependran d'algú de l'oposició. Del PSC, que hauran fet fora? Del PP? De JxArenys, que li varen prendre l'alcaldia? Complicat, oi?

La CUP a Arenys de Mar té una posició molt còmode, ja que no té responsabilitats de govern, però assumeix la responsabilitat dels que sí que governen, perquè és la CUP qui ha fet possible l'actual govern, i per tant no és neutral. 

La posició de l'alcaldessa no és fàcil, ni tampoc la de la resta del govern. El PSC acatarà la decisió que es prengui i veurem si del canvi, en aquest darrer any de mandat, la vila se'n ressentirà.

Afegeix un comentari nou