Encara més sobre les llistes unitàries

Recupero el tema de les llistes unitàries, que ja n'he parlat diverses vegades, arran de la lectura de l'article de Josep Ramoneda, "Per lliure", on manifesta que "per separat s'és més lliure i se suma més". Hi estic totalment d'acord. La nostra societat és prou diversa com per diferir en els partits polítics en qui confiem, malgrat tinguem molt clara la nostra voluntat sobiranista, o la unionista. Tractant-se d'unes eleccions municipals considero absurd tanta insistència en les llistes unitàries. Després, com diu l'articulista, ja tindran temps de construir aliances.

Repeteixo que estem parlant d'unes eleccions municipals. Trobaria més discutible si es referissin a unes eleccions estatals o europees. En aquest cas, en què l'organisme és llunyà, hi podríem trobar més coincidències o interessos, malgrat la diversitat dels partits polítics, però en unes municipals...

El dia 26 de maig, quan em dirigeixi al local electoral assignat, tindré molt present què estic votant. A qui vull d'alcalde de la meva vila, i a quin partit polític poso la confiança perquè em representi a Europa. En aquest darrer cas hauré de tenir molt clara la redacció de la llei electoral, sobretot pel que fa a la circumscripció electoral.

El dia 26 de maig haurem de dipositar la nostra confiança a la persona i el seu equip que creiem que millor pot gestionar l'administració pública de la nostra vila. Sóc incapaç de posar en un mateix sac les diferents sensibilitats, encara que es puguin classificar tots com a independentistes. 

Afegeix un comentari nou