Aspirar a governar un municipi al costat dels seus vilatans

Quina enveja sana m'agafa llegint l'escrit d'Itziar González a l'ARA, "Les Rambles com a infraestructura social". Direu que és molt agosarat comparar les Rambles de Barcelona amb el Rial Sa Clavella d'Arenys de Mar, però no es tracta d'això. Si llegiu l'article, que us ho recomano, veureu que defineix molt bé com s'ha d'actuar des de l'administració local, al costat del ciutadà. I això que sembla tan fàcil, no passa. I no passa, per exemple, en una vila de 15.000 habitants amb una alcaldessa d'ERC, un partit assembleari. Ironies de la vida!

Unes obres, per aquelles persones que ho desconeixeu, que havien de durar cinc setmanes i ja em portem tretze, i encara no s'han acabat. Unes obres on se'ns ha imposat mantenir uns arbres que perjudiquen les cases i el mateix carrer. Unes obres que han provocat l'embussada d'un clavegueram d'una casa i han trigat més de deu dies per desembussar-li, i a sobre l'han criticat perquè es feia pesada reclamant-ho.

Certament no és comparable la feina que ha fet l'equip d'Itziar a Barcelona amb el que es podia haver fet a Arenys de Mar, però sí que caldria escoltar més la gent i respectar-la. No és voler enfonsar una alcaldessa o un equip de govern, és reclamar ser escoltats i demanar i, per què no, exigir més empatia amb els vilatans, sobretot quan s'està decidint una obra que els afecta directament.

Itziar diu: "Les democràcies de qualitat són aquelles que, més enllà d'assegurar la imparcialitat en l'aplicació de les normes i en la gestió dels serveis, es doten d'espais formals i informals que reconeguin i fomentin que la ciutadania actuï de manera cooperativa i també vigilant amb l'administració, de manera que es puguin adoptar les millors decisions en un entorn complex". 

En la darrera reunió amb l'alcaldessa de la vila es va tornar a posar èmfasi en la veritat i raó dels tècnics municipals davant l'opinió d'uns veïns sense coneixement de res. L'alcaldessa ignorava que darrera dels veïns hi ha tècnics d'urbanisme que ens han donat la raó des del primer dia. 

En situacions lamentables com les viscudes a Arenys queda en evidència quins polítics tenim al capdavant de l'ajuntament. 

Afegeix un comentari nou