La CUP a les eleccions espanyoles

Sorprenentment, o no, la CUP ha decidit, en aquesta ocasió, presentar-se a les eleccions al Congrés de Diputats de Madrid. Ho fa "per impedir la governabilitat" en un moment en què "algunes forces independentistes" estan disposades a garantir-la. Afirmen que "en cap cas la candidatura té l'objectiu de normalitzar l'activitat política institucional a l'estat espanyol", i acaben dient que el seu objectiu és "impugnar des de l'arrel la consolidació del règim del 78 i impedir qualsevol governabilitat a l'Estat, fins que no es reconegui el dret a l'autodeterminació".

A les darreres eleccions generals una part de la CUP s'hi va presentar amb Pirates, dins del Front Republicà, després que la CUP votés en contra de presentar-s'hi. Ara, però la votació ha fet un tomb i finalment han aprovat ser-hi. Caldrà veure si, a diferencia de les anteriors eleccions, en aquesta ocasió sí obtenen algun representant en el Congrés.

Per què votar la CUP? Aquesta és una pregunta que molta gent s'hauria de fer i treure'n conclusions. S'ha demanat d'entrada i sortida fer una llista unitària amb tots els moviments independentistes, però ni JxCat ni ERC hi estan interessats. La CUP, doncs, entra en joc amb uns militants i simpatitzants molt més dràstics en la seva lluita per a la independència de Catalunya. És ben cert que no poden aspirar a obtenir prou vots per ser decisius en res, però si aconsegueixen representació, la seva veu serà present a Madrid, i es podran dir i denunciar moltes coses que fins ara s'han ocultat.

De ben segur que hi ha tot un col·lectiu de votants que la decisió de presentar-se, de la CUP, els ha obert els ulls i solucionat la papereta sobre si votar o no, i per qui fer-ho.

Afegeix un comentari nou