D'inflables i poc compromís

Estic realment indignada. Avui la Míriam preparava la notícia de la manca de places a les escoles bressol. Veia les xifres i em semblava impossible. Però quan realment m'he adonat del problema ha estat quan pujant a buscar les nenes m'he trobat fulls penjats en els que es convocava als pares i mares demà a una trobada a la Plaça de l'Ajuntament per parlar d'aquest problema. No tenia clar si el temps havia tirat endarrere. Aquests papers em sonaven, eren com els que vam haver de preparar l'any passat quan ens vam trobar amb el mateix problema.

Que els equipaments moltes vegades queden petits ja ho sabem, però és que a aquest li ha passat en un temps rècord. La nova escola de la Raureta, aquella que surt als “fulletons propagandístics” com una de les victòries de la legislatura ha quedat petita en només 7 mesos (recordem que va obrir portes gairebé al novembre de l'any passat).

Sento que hi hagi eleccions. Se que els pares i mares sortiran perdent perquè ara tot són promeses però la maquinària municipal està força aturada. Després els pactes, la constitució del nou ajuntament, la calor, l'estiu,....Si els partits fessin públics els diners que es deixen en campanya electoral més d'un ens hauríem de mossegar la llengua per no deixar anar renecs. Els nens i nenes de l'Escola Bressol de la Raureta tenen problemes per sortir al pati perquè no hi ha ni una trista ombra en tot el dia, estic convençuda que només amb una quarta part del que s'han gastat els partits en inflables i festes infantils ja n'hi hagués hagut prou per posar-hi solució. Haurem d'acabar posant guardioles per demanar fons el dia de les eleccions al costat de les urnes, potser així els hi agafa una mica de vergonya a tots.

Però no vull desviar el problema més important: què passarà amb tots aquests infants que no tenen lloc? Espero que a cap “il·luminat” se li acudeixi pensar en un increment de ratio. Si els números es mantenen aquesta solució és del tot inviable, segur que si se'ls hi pregunta a les professionals que cada dia tenen cura dels nostres petits ho confirmen. A la Raureta, que és el cas que jo conec, l'espai no dona per a més: el pati és petit, no hi ha cap aula lliure (es fa psicomotricitat al vestíbul), els cotxets els hem de deixar al porxo (obert al carrer i sense cap tancament),..

M'agradaria veure algun polític demà a la trobada convocada pels pares i mares, per informar-se de la situació, i per buscar solucions...Crec que val la pena anul·lar algun dels actes per ser-hi! No es tracta de votants sinó de veïns.

Isabel Artero

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Faralai

Tota la raó

Enviat per Faralai el Dll, 21/05/2007 - 19:03

Ja sé que moltes vegades sempre fem servir aquest recurs, però:

Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans

Compromís: Obligació contreta per una promesa, una paraula donada, etc. Tenir un compromís. Complir un compromís.

I és clar trencar una promesa és lleig. A mi precisament m'ho van ensenyar de petita a l'escola bressol, que sort en vaig tenir de poder-hi entrar. Ara que és dia de fer promeses, pregaria que es treballés per aquest problema que ja es preveia i que no era "moco de pavo". Estem parlant de 50 famílies que patiran fins que no es trobi una solució.

I ja cal que qui s'hagi de posar les piles ho faci.

VISCA EL VOLEI

I sort per als pares i mares!