Les "mesures sostenibles" de la Sinde
Enviat per @oriolferran el
20091223.jpg

La Xarxa ja fa dies que està rebotada i mobilitzada per les mesures "sostenibles" que ZP va anunciar (i aprovar [1]) respecte a la protecció de la propietat intel·lectual. Avui a Madrid, PNV, ERC, IU, ICV i UPyD han demanat al PSOE que les retiri. PP i CIU que també feien publica la seva crítica ja s'han desmarcat i han fet un "mutis". He anat a fer una ullada de l'última hora a la portada de La Vanguardia [2] i ho comento, perque m'ha sorprès, trobar-hi fins a cinc notícies que tenen a veure amb el tema. Us les recullo:
PNV, ERC, IU y UPyD piden que el Gobierno retire la ley sobre las descargas en internet [3] Denuncian "falta de respeto" y se reservan el derecho de no participar en las conclusiones de la subcomisión encargada del tema. (al titular no hi ha ICV... però ja se sap)
La Comisión Nacional de la Competencia (CNC) critica el monopolio de la SGAE y pide cambios legales [4] La CNC ha irrumpido en mitad del acerado debate sobre el futuro de la propiedad intelectual con un informe que, no por denunciar hechos conocidos, resulta menos demoledor para la posición de las sociedades de gestión de derechos.
La SGAE califica de "sesgado" el informe de la Comisión de Competencia [5]
Accés a l'informe de Competencia [6] (en format pdf)
Los presos británicos se quedan sin música por los derechos de autor [7]
A partir del lunes no se podrán sintonizar emisoras ni poner CDs en talleres, cocinas ni áreas de descanso
El sector de la estética se ha unido contra la SGAE por el canon que tienen que pagar por tener la radio con música en el local. [8]
Varios establecimientos catalanes y nacionales reparten pósters para difundir su enfado.
(inclou un vídeo i una entrevista a un perruquer de l'Hospitalet que se sent perseguit per l'SGAE)
I encara a la secció de tecnologia:
Un portal de vídeo chino lanza un sistema para identificar el "copyright" [9]
EE.UU. y China se reúnen por la libertad en Internet [10]
L'actualitat de la propietat intel·lectual i la gestió dels drets dels autors en els nous entorns digitals és un debat obert, intens i global, que té moltes formes i molts interessos. És un el punt de fricció, com el punt de trobada de les plaques terrestres, on s'hi troben els models econòmics i mentals de la societat industrial i la del coneixement. Un debat que necessita de propostes atrevides, de noves idees i visió transformadora i que no està exempta de risc i sacrifici... bé, es tractava de fer un comentari breu i destacar aquesta "casualitat" de titulars a la portada de La Vanguardia.