Carxofes arrebossades
Enviat per Mariarosa el
Carxofes arrebossades.jpeg

Hola gent. M'agrada molt cuinar i, per tant, aprofitaré el bloc, entre d'altres coses, per publicar receptes de cuina. Aquesta és la meva primera entrada gastronòmica, un petit homenatge a la waropa carxofera de la nostra comunitat d'arenyautes. És una recepta moooolt senzilla i foooorça entretinguda. Un bon acompanyament per a plats de carn, ja sigui a la brasa o rostida.
Carxofes bollides i arrebossades
Treure generosament les fulles dures de les carxofes i tallar la punta (uns dos dits, segons la mida). Fregar-les amb llimona a fi d'evitar que s'oxidin i agafin un color negre francament lletjot. Partir-les en quatre trossos (o sis, depen de la mida). En tot cas, han de ser trossos més aviat grossos. Bullir amb aigua abundant una mica salada (compte amb la sal que pot esguerrar un plat). Un cop cuites (estan al punt quan es punxen amb un escuradents i estan ben tovetes), s'escorren anant en compte que no es trenguin. Quan són fredes, cada tros es passa per farina i es fregeix amb abundant oli d'oliva extra verge ben calent (pocs trossos cada cop). No s'han de torrar gaire.
Són delicioses!!!!
Bon profit...