Receptes - Els entrepans de tota la setmana en 1/2 hora
Enviat per joancmartin el
01 [640x480].JPG
02 [640x480].JPG [1]
03 [640x480].JPG [2]
04 [640x480].JPG [3]
05 [640x480].JPG [4]
06 [640x480].JPG [5]
07 [640x480].JPG [6]
08 [640x480].JPG [7]
09 [640x480].JPG [8]
10 [640x480].JPG [9]
11 [640x480].JPG [10]
12 [640x480].JPG [11]
13 [640x480].JPG [12]
14 [640x480].JPG [13]
15 [640x480].JPG [14]
16 [640x480].JPG [15]
17 [640x480].JPG [16]
El que vaig a exposar a continuació és d’un frikisme absolut, però crec que pot ser d’utilitat a més d’una persona. De fet li ha anat be a molta gent que conec, i ho han posat en pràctica. Jo ho practico des de fa uns quants anys, i m’ha aportat més avantatges que inconvenients.
Probablement més de un ja coneix el sistema i el faci servir. Al llarg dels anys l’he anat perfeccionant, i crec que pot ser una bona aportació pel vostre dia-a-dia que us ajudarà a guanyar temps i una mica més qualitat.
Jo ho tinc batejat com E.B.S.L.“Elaboració de Bokates Sistema López”. El nom li he posat en memòria de la persona que em va transmetre aquesta tècnica, encara que no era ella mateixa, sinó la seva mare, però desconec el seu cognom. En qualsevol cas, aquesta informació és irrellevant.
El plantejament és el següent:
Qui no es troba dia rere dia amb la inconveniència d’haver de fer el/s bocata/es la nit abans, trobant-se a l’endemà amb un entrepà gomós. O el que és pitjor, anar de bon matí a comprar la barra de pa perquè els seus nens, maridets, esposa o un mateix tingui l’entrepà cruixent?
La solució: L’E.B.S.L.
El sistema es basa en l’elaboració alhora dels “X” bokates que calen per tota la setmana, embolicar-los en paper d’alumini (altre mena de material d’embolicar no ha estat provat i no puc assegurar els mateixos resultats) i congelar-los. Si el traieu 2.5 h abans de la seva ingesta us el trobareu en perfectes condicions. El misteri està en fer-los quan el pa és encara cruixent, i congelar-los en aquestes condicions. El resultat final és que teniu un bokata gairebé igual que recent fet.
No espereu masses hores a menjar-lo, ja que us podríeu trobar amb un bokata-xiclet. Tampoc trigueu gaire a fer-los; el pa s’estova i no és el mateix, encara que continua sent millor que fer-lo el dia abans.
Identifiqueu cada entrepà amb unes sigles del seu contingut (PD: Pernil Doç, LL: Llangonissa, etc.).
A les fotografies podreu veure tot el procés. La seva durada per 6 barres de ¼, a 3 bokates per barra és de uns 30 minuts. Si ho feu en diumenge pel matí, poseu El Dominical. Ajuda.