1a Assemblea a la balconada del Xifré

Unes 80 persones van participar aquest diumenge 28 de juliol a la 1a assemblea que el Procés Constituent va convocar a la balconada dels Jardins del Xifré. La necessitat d'organitzar-se a nivell local i avançar en els temes i continguts de debat va ser un dels aspectes que es van tractar. Aquesta és la crònica gràfica i l'acta de l'Assemblea.

 
Acta de la 1a assemblea del Procés Constituent a Arenys.
28 de juliol de 2013

La primera assemblea del Procés a Arenys ha aplegat més d'una vuitentena de persones de diferents edats i sensibilitats. Entre els assistents, gent dels dos Arenys, de Canet, de Caldes d'Estrac, i de Barcelona.

 
L'ordre de la trobada ha estat:
1. una petita introducció on s'ha explicat l'evolució del Procés a la Vila.
Des que es va iniciar amb la presentació el passat 28 de juny amb l'Albano Dante i en Pep Riera, representants del grup promotor, han assistit a una trobada amb representants de l'Alt Maresme (Malgrat de Mar, Pineda, Sant Pol i Blanes) per teixir una xarxa de comunicació entre assemblees locals de la zona. També s'ha explicat que el 14 de juliol es va assistir a la Jornada de Diàlegs Múltiples que va tenir lloc a Barcelona per debatre els 10 punts del manifest i elaborar-ne un document de treball més exhaustiu i detallat dels temes. Finalment, ens trobem a la primera assemblea de la vila d'Arenys.
 
2. Lectura del manifest inicial pel que es va donar a conèixer el Procés Constituent.
 
3. S'ha obert un torn de debat sobre el mateix procés i sobre diferents temes que llistem a continuació:

- S'ha demanat el nombre d'assistents adherits al manifest que hi havia a la zona d'Arenys. La resposta per part del grup promotor ha estat que es desconeix però que en tot cas, es podia facilitar el nombre de persones de les quals formen part de la llista de correu del Procés Constituent Arenys.

- S'ha mencionat que és un moment per aprendre tots de tots i sobretot, a aprendre a exercir una pràctica democràtica basada en la participació de la que molts no hi estem acostumats.

- S'ha parlat que el Procés és un espai de "suma" i per tant, no exclou altres moviments com el de l'ANC que treballa a favor de la independència ni d'altres agents socials ja existents que treballen a la Vila. Entre els assistents han intervingut l'Antoni Lopez d'APRESA i l'Antonio Doñate, membre de l'Aula d'Extensió Universitària explicant les tasques de cada un d'aquests agents. S'ha proposat poder aprofitar aquests moviments ja existents per crear sinergies.

- Ha quedat palesa la voluntat d'emprendre accions puntuals i que el Procés no sigui només un espai de diàleg. S'ha mostrat interès pels temes d'economia (atur), salut, educació i drets socials com a possibles punts sobre els que començar a treballar.

- S'ha proposat constituir comissions de treball per tal de facilitar i agilitzar la feina. En aquest sentit s'han explicat exemples organitzatius d'altres localitats com Premià de Mar. Les comissions han quedat pendents de constituir encara que la Magda s'ha ofert de cara a les properes assemblees de fer-se càrrec de redactar les actes. L'Eugeni, s'ha mostrat voluntari per participar de la comissió de comunicació.

- A nivell de difusió, hem posat sobre la taula poder muntar alguns espais en dies festius per donar a conèixer el Procés.

 
Finalment l'assemblea ha concluit amb una nova data de trobada pel dia 15 de setembre, a les 19h a la mateixa balconada del Xifré.
 
Recordant-vos que el proper dia 6 de setembre vindrà l'Arcadi Oliveres a l'Ateneu convidat per l'ANC.
 
Us convidem a tots de participar d'aquesta llista de correu oberta, per fer les vostres aportacions i entre tots anar donant forma a aquest procés.


Salut!

--
Procés Constituent Arenys

 

Per organitzar-nos i créixer, i fer difusió de l'activitat del Procés a Arenys, s'ha creat una llista de correu conjunta. Si esteu interessats a participar-hi només cal enviar un correu a: procesconstituent@arenyautes.cat

 

Aquest és el nostre bloc
La pàgina  al facebook
El perfil al twitter

Web del Procés Constituent

Afegeix un comentari nou