Aixequem un tres de nou?

La proposta que fa Esquerra Republicana a Arenys de Mar de cara a les eleccions municipals previstes inicialment per al 2015 té tres pilars i tots tres són vitals. Igual de vitals. Per això mateix, l'ordre en què ara en parlem no segueix un criteri d'importància.

 

El primer pilar el formen els partits a qui adrecem la proposta, és a dir, ICV, CUP i NEC. Amb ICV i CUP, Esquerra ja hi comparteix ara una tasca d'oposició i hem vist que sovint coincidim en moltes votacions i en molts plantejaments, cosa que deu voler dir que no veiem les coses de manera tan diferent quan pensem en Arenys. Hi incorporem Nova Esquerra Catalana perquè també se situa en l'espai polític que volem potenciar i pensem que hi pot aportar molt. NEC, per cert, ja ens va dir dilluns mateix que hi estan disposats. Si algun dels altres dos partits prefereix desmarcar-se d'aquest projecte i presentar-se a les eleccions en solitari i en competència directa malgrat les inclemències del principi d'Hondt, el primer pilar flaquejarà. Per tant, a ERC treballarem per explicar-nos tan bé com sapiguem fer-ho i esperem que tots quatre partits junts puguem fer-ho realitat.

 

El segon pilar el formen totes aquelles persones a qui agradaria treballar per Arenys des de l'Ajuntament com a regidors o regidores o fins i tot com a alcaldes o alcaldesses. Els volem oferir la possibilitat de ser-ho a través d'aquest procés de primàries. Això els permetrà sortir escollits representants d'un amplíssim espai polític, però en cap cas se'ls identificarà amb unes sigles. Ens sembla que hi ha moltes persones que responen a aquest perfil i val la pena que puguin donar-se a conèixer. Sense aquestes persones, la nostra proposta es reduiria a la unió de quatre formacions polítiques, que no és pas poca cosa, ben vist, però és insuficient. Per tant, animem tothom que vulgui aprofitar aquesta oportunitat de treballar junts que es posi en contacte amb nosaltres o que faci públiques les seves intencions de participar en aquest projecte.

 

Finalment, el tercer pilar el formen totes aquelles persones que, sense ser de cap dels quatre partits i sense tenir intenció de presentar candidatura per ser regidors o alcaldes, sí que voldrien participar-hi, voldrien poder votar els candidats i candidates. És un procés del tot obert i que pot il·lusionar molta gent. Si aquest tercer pilar també és robust, el castell que podrem alçar serà molt sòlid. No caldrà que limitem el nostre objectiu a fer un tres de sis ni un tres de set ni un tres de vuit: podem carregar amb èxit un tres de nou.

 

Què? Veniu a fer pinya? Ens calen braços i mans!

 

[A la imatge, els Castellers de Vilafranca carreguen un tres de nou. Font: El Periódico]

Afegeix un comentari nou