Alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores

A vegades em pregunto si les coses fallen perquè no hi ha demanda o perquè no hi ha oferta. Ens diuen això del català com a excusa: "no etiquetem perquè no hi ha demanda; no traduïm perquè no hi ha demanda", etc., però sabem que sovint comprem coses, no perquè la demanda sigui forta, sinó perquè l'oferta és bona. Una i altra no sempre són fàcils de casar ni tenen una relació directa de treure'n per aquí i posar-ne per allà.

Aplicat a la política municipal, molta gent critica els polítics, i per tant, la mala oferta existent. Però sempre em queda el neguit de saber si és per vici, si és de manera justificada en algun cas, o si és perquè es té un perdil idealitzat de les persones que han d'assumir el govern municipal. Pecar d'idealisme és dolent, en aquest cas, si això et priva de conformar-te amb la cosa del mal menor.

M'agradaria saber si hi ha gaire gent que s'hagi aturat a pensar qui li agradaria que fos alcalde o alcaldessa; qui creu que seria la persona més adequada per portar aquella regidoria o l'altra. Però no em refereixo a alcaldables, sinó a persones que no s'han plantejat mai d'entrar en un govern municipal o que fins i tot han manifestat obertament que no ho farien mai.

Penseu-hi. Qui seria un bon alcalde o una bona alcaldessa? Qui portaria de manera idònia la regidoria d'Hisenda, la d'Urbanisme, la de Serveis Socials, la d'Esports, etc., etc? L'avantatge dels blocs és que s'hi permeten els comentaris anònims, de manera que podeu posar el nom o noms de qui sigui, i us animo a fer-ho. Podeu formar l'equip de govern sencer, si voleu, o limitar-vos a l'alcaldia o a una regidoria.

Així sabrem, també, si la gent sap què vol. Perquè una cosa és no votar perquè cap candidat dels existents no et fa el pes, i una altra de ben diferent és no fer-ho perquè tant se te'n fot, perquè no t'has parat mai a pensar quina és la feina i qui pot fer-la millor. Apa-li, doncs: digueu noms, si us ve de gust!

Afegeix un comentari nou