Alcaldes, regidors, estelades i secessions

A veure si algú em pot ajudar a trobar la lògica d'un fenomen polític que no comprenc. Dimecres passat, al Ple, l'ANC presenta una moció en què demana al govern que el Consistori assumeixi una política de símbols fins ara inexistent. Demana que a les principals entrades del poble i a l'Ajuntament hi hagi ben visible una estelada que doni la benvinguda als visitants perquè sàpiguen a quin país som. Demana que sigui una estelada com a símbol d'una nació a la recerca d'estat i amb el benentès que quan s'assoleixi la independència del Principat, la substituirem per una senyera catalana, sense estel. L'alcalde ens explica que hi ha un pacte no escrit que li impedeix votar a favor d'aquesta moció i que no vol que li imposin la bandera espanyola i que si per tenir l'estelada hem d'acabar tenint l'espanyola, s'estima més no tenir l'estelada.

Per tant, tots els regidors i regidores del grup municipal de CiU, amb la digníssima excepció de Susanna Mir, segueixen les ordres de l'alcalde i voten que no perquè els regidors del PP i del PSOE-C que governen amb ells no s'enfadin i no ens obliguin a posar la bandera espanyola al balcó. Ara veurem quina cara fan si algun dia el PP tira pel seu compte i decideix imposar-nos igualment la bandera espanyola, perquè els pactes tenen aquestes coses, sabeu? Només cal mirar quatre llibres d'història per comprovar-ho. Si algun dia el govern espanyol decideix denunciar tots els ajuntaments dels Països Catalans que no tinguin la bandera espanyola i empresonar els alcaldes desobedients, no veig que Almansa ni Quintero hi puguin fer gaire res. Què faran? Diran que això no pot ser perquè hi havia un pacte no escrit? Es donaran de baixa del partit plens d'indignació, ressentiment i decepció (o qui sap si amb el riure sota el nas)? Francament, no ho sé, però és evident que no penjar ara estelades en un municipi que s'ha adherit a l'Associació de Municipis per la Independència afavoreix més el PP que no pas l'independentisme.

Ara bé, el que no entenc és que un símbol (i una política de símbols coherent amb allò que el Consistori ha acordat) sigui vetat d'aquesta manera un dimecres de Ple i que, al cap de quatre dies, als peus del monument a la independència d'Arenys de Munt, l'alcalde Fors signi un document en què demana al president Mas que iniciï la secessió d'Espanya. M'explico? Hi ha alguna cosa que no quedi clara? Senyors Almansa, Vinyes i Fontbona, senyores Quintero, Estrada i Illescas: saben i comprenen que l'alcalde amb qui vostès governen acaba de demanar al president de la Generalitat que ens separi d'Espanya? Voten en contra d'una estelada i fan com si res davant d'això?

Ajudeu-me, si us plau, a trobar explicacions. De la mena que sigui: polítiques, econòmiques, psicològiques, humanitàries, paranormals o siderals. Cada cop flipo amb més colors amb la política arenyenca.

Afegeix un comentari nou