Alerta nacional: immaduresa d'Ortega i mentides de CiU

CiU persisteix a dir que no estem prou madurs per a la independència i que existeix un risc de fractura social. Ahir ho llegíem al 3/24. És mentida. Ens prenen el pèl. I perdoneu que sigui tan clar i tan taxatiu, però de la mateixa manera que els darrers anys hem estat denunciant el discurs pseudofederalista del PSOE de Catalunya, ara hem de denunciar el discurs pseudoindependentista d'alguns membres de CiU que únicament té com a objectiu mantenir il·lusionats els votants i militants independentistes del partit.

En aquest apunt de Món Divers, per posar un exemple, trobem dades demoscòpiques que podem comparar amb les nostres. S'hi parla d'una enquesta del Herald Scotland en què un 39 % d'escocesos votaria a la independència i un 39 % votaria no. A Catalunya, el Baròmetre d'Opinió Política del CEO que es va publicar l'octubre passat donava un 59,6 % de i un 32,4 % de no. Ho veieu? És una mentida descarada. Estem molt més madurs que no pas Escòcia i són dades demoscòpiques objectives i publicades.

Amb un 32,4 % de contraris a la independència no hi ha risc de fractura social. En canvi, sí que n'hi pot haver a causa de les retallades que el govern de CiU ha fet i té previst fer i que ja han portat el país a un clima de tensió social, a manifestació diària ara dels uns i ara dels altres. Molts economistes de prestigi ja han insistit fins a la sacietat que la reducció de la despesa pública compromet la recuperació econòmica.

A ERC hem denunciat que CiU ha rebutjat les propostes que li hem fet perquè la Generalitat tingui més ingressos a curt i mitjan termini, al marge de l'única solució real que és la independència.

Hem estès la mà al govern de CiU perquè puguem fer junts la transició nacional, però CiU ha donat suport incomprensiblement a les mesures de Rajoy i ha pactat els pressupostos amb el PP. Ho explicava Oriol Junqueras a TV3 i ho hem explicat també en aquest vídeo que en les primeres vint-i-quatre hores ha tingut més de 1.300 reproduccions.

Havíem avisat que CiU no tenia un pla B, que el concert econòmic era un esquer per captar vots i recuperar el poder i prou. Hem avisat del discurs d'Oriol Pujol i de les seves metàfores ferroviàries. Ha passat un any i escaig des que governa CiU i no hem avançat en cap sentit: ni nacional ni social.

Hem estat treballant intensament els darrers anysper tenir una majoria social favorable a la independència. Hem deixat sense arguments els federalistes i els qui encara creien en l'Espanya plural i en l'encaix autonòmic. Des de fa poc més de mig any sabem que tenim la majoria social, però ara estem atrapats al Parlament amb una CiU que ha captat el vot independentista i que ha decidit segrestar-lo i mantenir-lo captiu tres anys més, fins al final de la legislatura, mentre fa recular el país de bracet del PP.

El país està més que madur per a la independència. Qui no està madura és CiU. I ja cal que els independentistes siguem àgils i que ens centrem en objectius clars i concrets perquè sapiguem aprofitar un país madur abans no se'ns converteixi en un país podrit. Ens hem d'assegurar que a les properes eleccions al Parlament de Catalunya hi arribem amb un fort increment d'ERC, l'únic partit en condicions de representar el centreesquerra independentista, en detriment del centredreta de CiU. I ens hem d'assegurar que amb el càstig electoral forcem CiU a apostar decididament per la independència. CiU ha de presentar-se a les properes eleccions amb la independència al programa electoral; i aquí són els militants convençuts de CiU els qui no ens poden fallar, els qui han de trobar la manera que el seu partit es desempallegui d'en Duran i del PP i aposti clarament per fer l'únic camí possible.

I junts, uns i altres i qui s'hi vulgui afegir, tenim una majoria més que suficient per iniciar el procés d'independència. I si ho fem bé, si ens centrem en aquests objectius i fem punteria en les nostres accions i comunicacions, encara hi serem a temps per al 2014.

Afegeix un comentari nou