Apunts de campanya (III)

Ja hem arribat al equador de la campanya, amb sis dies intensos, des que vaig fer el segon apunt de la campanya  el passat diumenge.

Aquest apunt d'avui, era per ahir, però a vegades costa trobar el moment, amb la conciliació de tot plegat. Ha estat una setmana intensa:

 

Diumenge a la nit, tocava canvi i anar a enganxar a les 22.00 (hora arenyenca) el relleu de cartelleres. Brigada a punt amb la galleda, la cola i l'escombra. En Ramon és un expert, i en un tres i no res, tenim cobertes les que ens toquen: la Placeta de l'Església, la plaça Mare Paula i la de Bernat de Cabrera. En Josep Antoni i jo mateixa, seguim les instruccions del mestre, i amb 30' escassos ja tenim la feina feta.

 

Dilluns, m'escapo a fer comarca, vaig a Mataró al acte sobre "Convivència i valors" que han convocat els companys d'ICV Mataró. Esplèndides intervencions de Miquel Àngel Essomba  (director del Centre UNESCO de Catalunya) i en Juan Carlos Villamizar (responsable de l'àmbit d'immigració i ciutadania d'ICV), candidats ambdós a les eleccions al Parlament. Un relat sòlid, i convincent, perquè es garanteixi el dret a la plena ciutadania dels immigrants i també els seus drets socials, que clou amb un debat final emocionat.

 

Dimarts a la nit, finalment ens arriben les banderoles pels fanals nous de la Riera. Cal penjar-les als llocs que ens han tocat per sorteig, cada 18 fanals, començant des del capdavall de la riera, seguint les de la CUP i ERC. El nostre espai està ocupat, amb una trucada ho ressolem. Sembla que no tots hem entès que cal respectar les normes de joc, n'hi ha que n'ha penjat més del compte i on no tocava. Ara però, la riera d'Arenys ja és una mica més verda.

 

Dimecres és el #14N: perquè n'hi ha molts que treballem defensant els drets de tots, per això avui toca Vaga General. Arenys s'ha mogut contra les retallades, el seguiment de la vaga ha estat important a les escoles públiques arenyenques, al Centre d'Assistència Primària, als Jutjats d'Arenys, al transport dels 2 Arenys, i a d'altres serveis ...

 

A la nostra vila, a les 12 del migdia, davant del Calisay, ens trobem, amb la Plataforma per l'Educació Pública i tots els arenyencs i arenyenques que hi han volgut participar  per baixar en manifestació per la Riera fins l'Ajuntament i participem a la concentració de la Plaça de la Vila. Som més de 200. Hi ha molts vilatans han fet vaga, i que han participat també a les manifestacions de Mataró i Barcelona.

 

Arreu, amb la vaga general la ciutadania ha expressat un "sentiment de cansament clar envers les polítiques d'austeritat". La gent que va sortir al carrer va dir que "retallant no anem enlloc".

 

Avui divendres, fem actes a Pineda, Mataró i el Masnou. Queden 48 hores pel Debat que ha preparat Ràdio Arenys aquest diumenge al programa el Dominical a les 12 del migdia. Com a candidata, cal fer deures i preparar bé les intervencions. Si voleu, ens escoltem diumenge a través del 91.2 de la FM.

 

Dimecres a la nit vam encartellar i posar la pancarta nova al Parc del Lurdes, amb l'Albert, l'Assum i la Sonia. I aquest dissabte, nova enganxada i relleu de cartelleres a Sant Elm, i Fondo de les Creus.

 

Ahir, la gent d'Arenys.org i Vilaweb Arenys van publicar a arenyautes, que va passar a la trobada dels 4 candidats arenyencs del 25 N quan vam sopar junts abans de començar la campanya. Ho explico al meu facebook: Molt bè els amfitrions (l'Espai Gastronòmic), una bona crònica dels relators (la Marta, l'Oriol i en Pep), i 4 maneres d'entendre la política entre "presumptes rivals" amb accent arenyenc:@benetmaimi @belenquintero @maiolsanauja @isabelroigc.

 

Estem treballant en alló que creiem, i defensem: dret a decidir sí. Drets socials també. Amb tota la força que podem: #itantsipodem!!!

Afegeix un comentari nou