Apunts diversos

Ja estem a dia 17 de febrer i aquest mes no acabo de trobar la inspiració o un tema concret sobre el qual pugui fer el meu escrit per a la revista del mes de març de l’Ametlla d’Arenys.

De fet, de temes a tractar n’hi ha un munt, però no sé si la conjuntura econòmica actual que afecta a tothom i a la qual no en sóc una excepció em fa pensar més en el bon funcionament de l’àrea de treball a la qual en sóc responsable a l’empresa a on hi treballo que no pas en altres coses força importants per a la nostra vila.

Aquest any 2009, tot i estar en una situació econòmica molt crítica a tot arreu, a Arenys de Mar ha de ser l’any de la consecució i/o l’inici de molts projectes i si els polítics us diuen que no es pot fer gaire cosa us estan enganyant. Alguns d’aquests projectes són prou importants, com les Aprovacions Provisionals del Pla General d’Urbanisme i el Pla Especial del Port, la instauració definitiva del sistema de recollida selectiva de brossa, la definició d’un Pla d’Equipaments municipals, desencallar les obres de l’Escola Pública del Bareu i les obres de canalització de Pau Costa, la construcció de l’Escola Bressol, la redefinició de la reordenació de la Riera entre la N-II i el Calisay, i un llarg etcètera que no poden esperar més temps, i menys al 2010.

També cal desencallar el passeig marítim amb Canet i mirar d’aprovar el projecte del Camí de Mar, entre la Riera d’Arenys i el Túnel de la RENFE. Sembla que el tram entre el túnel i la Musclera podrem veure’l ven aviat...així ho espero.

I altres mesures socials per ajudar a aquelles persones amb dificultats econòmiques i greus problemes per poder tornar al mercat laboral.
Em dóna la sensació que des de l’àrea de Promoció Econòmica es podria fer molt més en aquest aspecte encara que amb el pressupost que té per aquest 2009 poca cosa hi ha a la caixa. De totes formes això no és excusa per utilitzar la imaginació i actuar aplicant mesures que moltes vegades no requereixen de recursos econòmics. Tot i així encara estem a principis d’any i els resultats s’haurien de veure de cara a la Primavera si tot anés bé.

Hi ha altres temes importants sobre els quals en el sí del govern tripartit local (PSC-ERC-ICV) no acaben de posar-se d’acord. Un d’aquests temes és en la reordenació de l’aparcament de la Riera entre el carrer Montal i el carrer Barcelona. Aquest carrer, actualment no està regulat i sobre el qual, pel que sembla, alguns partits polítics governants hi posen traves, no tant per la decisió o solució a adoptar, sinó per tal d’evitar que a una zona a on hi viu un gran nombre de votants potencials seus, aquests se’ls hi posin en contra. De totes formes és un tema delicat i per tant no hi entraré més a fons. Només dir que moltes mesures que políticament poden semblar poc o gens electoralistes acaben sent molt beneficioses pel conjunt i la gent ho acaba agraint. Aquí tenim molts exemples d’altres poblacions, per exemple quan en els nuclis antics s’ha decidir peatonalitzar-ho tot, els comerços gairebé sempre s’hi han posat en contra, i una vegada instaurada la solució han acabat agraint la mesura. Doncs per què no ho provem a Arenys? Potser alguns no són prou valents i prefereixen mantenir-se a la poltrona abans de proposar res...ja es veurà i espero equivocar-me en aquesta opinió.

L’altre dia per la tarda vaig haver d’anar al CAP a buscar un paper i vaig tenir la sort de conèixer a la persona que està fent l’atenció als pacients. Des del meu parer fa la seva feina amb molta professionalitat i força capacitat de gestió. Jo, per sort, no acostumo a posar-me malalt i he de reconèixer que pel CAP hi passo ben poc. Doncs aquesta persona pateix una discapacitat física i se’m queixava que hi ha alguns usuaris de vehicles que ocupen els aparcaments de discapacitats, i que no tenen cap problema físic tot i tenir el distintiu específic en el seu vehicle. Penso que seria bo que les regidories de Serveis Socials i de Governació o com ara se’n fa dir de Prevenció, s’ho mirin una mica per verificar que ningú fa trampes, i sobretot, que ningú perjudica espais destinats als qui realment ho necessiten i en tenen dret. De fet aquesta persona em va dir que havia parlat amb el regidor de Serveis Socials, però que no havia aconseguit gran cosa més enllà de ser escoltada. Aprofito aquest comentari per recordar que tenim grans mancances d’accessibilitat als nostres equipaments municipals i que des de fa uns quants anys estem incomplint la Llei de Supressió de Barreres Arquitectòniques. De fet, a la legislatura 95-99 es va fer un estudi de solució de les barreres arquitectòniques als equipaments municipals i fins ara hem fet molt poqueta cosa al respecte. Com podem exigir als privats a complir la llei quan nosaltres, des de l’administració local, ens ho passem pel forro? Doncs vinga, som-hi!

Estic convençut que aquest any no ha de ser un mal any per Arenys de Mar, almenys no hi ha motius perquè en sigui un mal any a l’hora de poder culminar projectes importants i aplicar mesures polítiques socials de debó. Des de l’ajuntament ens hem de posar les piles; els que governen per no adormir-se i els que estem a l’oposició, si més no els del VIA, per continuar fent propostes i per espavilar-los a que facin la feina, que ja se la cobren...i sense descomptes.

(Article publicat a la revista Ametlla d’Arenys del mes de Març)

Afegeix un comentari nou