D'etiquetes i trending topics (sobre #twitterEnCatala )

L'impacte assolit amb #twitterEnCatala ha estat notable. Cada cop en sabem més, tots plegats. Cada cop hi ha més gent amb twitter que hi posa el seu granet de sorra. I la cosa promet. Crec que estem descobrint noves eines de projecció mundial. I les podem fer servir per riure una estona, per reclamar allò que és just o per a moltes altres coses.

Crec que no trigarem a veure alguna cadena de televisió (si pogués ser TV3, molt millor) que faci un programa o una secció en horari de màxima audiència dedicada a l'agitació piuladora en directe.

Sembla ser que si #twitterEnCatala no va arribar a ser trending topic al món és perquè l'algoritme que ho calcula té en compte l'ús que es fa d'una determinada etiqueta en la línia del temps, en relació amb els dies precedents. Així, una etiqueta que es faci servir mil cops en un dia, dos mil l'endemà, tres mil l'endemà, etc. podria no arribar a ser trending topic al cap d'un mes, amb trenta mil usos. En canvi, una que de cop i volta, d'un dia per altre, tingués aquests trenta mil usos, sí que podria aparèixer al rànquing. Ho explicava en una piulada el company Marc Soler, que en poc temps ha assolit una influència notable a la xarxa.

Imagineu, doncs, que un programa de TV anuncia al llarg de tota una setmana que proposaran una etiqueta a la secció tal a les deu en punt. I a partir d'aquell moment, tothom a piular a twitter amb aquella etiqueta que fins aleshores poca gent o fins i tot ningú no haurà fet servir. És gairebé segur que així rebentem l'algoritme i traiem el caparró al món. La qüestió seria rumiar què volem dir al món, qui som. #twitterEnCatala és una reivindicació prou bona per començar, però la cultura catalana dóna per a molt més.

Us ho imagineu? Conduït per algú prou mediàtic, amb connexions en directe amb gent d'arreu del món que de sobte hagi descobert la moguda i s'hi hagi apuntat? Si n'hem de veure, de coses, en aquest país imparable. Ara, que si fem aquest programa gaire llarg i s'acaba tard, l'endemà ens costarà una mica llevar-nos d'hora.

PS: La secció o el programa es podria dir "La gran piulada"

Afegeix un comentari nou