El govern municipal varia les responsabilitats dels principals càrrecs de confiança

Aquest és un tema que pot ser aplaudit per part de molta gent, ja que si a la passada legislatura, tant el Coordinador de Serveis Generals com el Coordinador de Planejament Urbanístic els quals cobraven 60.000 € bruts anuals ara els nous en cobraran 26.500 €, però no per a fer exactament les mateixes feines, per la qual cosa la celebració la podem considerar a mitges.
.
El nou govern tripartit municipal ha decidit que es contractarà una Secretària de la regidoria de Territori i Sostenibilitat, i un coordinador de Serveis a la Comunitat, que tindrà tasques relacionades amb la gestió interna de l’ajuntament. El primer serà contractat a proposta d’ERC i el segon a proposta d’ICV,
.
No entraré a parlar sobre el segon càrrec de confiança, però si sobre el primer.
Penso que aquesta nova funció és important i indispensable de cara a poder donar suport al regidor, encara que aquest només portés l’àrea d’Urbanisme.
.
Si a més d’aquesta àrea en porta dues més, raó de més per a fer-ho. De fet, quan en vaig ser regidor d’urbanisme ja vaig proposar aquest lloc i per casualitats de la vida a la mateixa persona que donarà suport al nou regidor. Ella ho pot corroborar. Però malauradament, l'alcalde anterior no en va tenir cap interés i no vaig tenir recolzament per a fer-ho.
.
De totes les maneres penso que caldria mantenir la figura del coordinador de Planejament Urbanístic. Una persona amb un perfil tècnic (Arquitecte o Arquitecte Tècnic), amb coneixements amb Planificació Urbanística i amb Dret Urbanístic. Un perfil professional similar al que tenia l’anterior càrrec de confiança de CiU i PP, encara que sense el mateix tarannà...
.
En aquests moments tenim el Pla d’ordenació Urbanística Municipal (POUM) aprovat inicialment i a sobre la taula, si no ens han enganyat, hi ha més d’un centenar d’al•legacions o propostes de millora que cal revisar i respondre afirmativament o negativament.
.
Desconec si el govern municipal ens convidarà als grups de l’oposició a participar en la discussió o negociació de les propostes i també estic encuriosit sobre la postura que tindrà ICV a l’hora de tractar aquestes al•legacions, començant per les seves mateixes que van presentar.
.
No podem recolzar-nos només amb l’equip redactor del Pla General perquè ells només cobren per la feina feta i no són arenyencs; quan finalitzin la seva feina: “a otra cosa mariposa”, i el que suggereixo és que almenys fins a l’aprovació provisional, es fitxi a un tècnic expert de confiança, que doni suport a l’arquitecte municipal, que de fet és qui ha d’informar el document abans de portar-lo a l’aprovació del Plenari Municipal.

Afegeix un comentari nou