El problema de ser a l' ombra

A l’ombra s’hi està molt bé, sobretot quan cau un sol de justícia. A vegades, però, des de l’ombra et falta visió i claredat per veure les coses.

Imagino que el regidor del VIA deu haver patit una mica d’això, altrament no s’entenen algunes de les seves patinades en el seu apunt del bloc.

Urgència vs. “corre-cuita”

Comentant el 4rt punt de l’ordre del dia del Ple d’ahir, en relació a la regulació d’usos comercials i no comercials en planta baixa, el regidor del VIA en critica la forma, al ser portat a la comissió informativa per la via d’urgència. Confon el regidor del VIA la urgència amb el “corre-cuita”. La urgència és una modalitat absolutament regulada, tant pel que fa a les comissions informatives com als plens, i permet donar resposta a situacions reals i freqüents.

No haig d’amagar que la intenció inicial era portar aquest tema al ple ordinari d’octubre. No obstant, alguns indicis apuntaven a què alguns dels baixos disponibles a la Riera eren al punt de mira d’algunes entitats financeres. Addicionalment, per converses amb altres municipis i administracions, partíem de la premisa que si entrava alguna llicència abans de portar a Ple la suspensió, ja no es podia parar. I finalment, en converses amb la direcció de la UBICA, aquesta va demanar que si era possible aprovar la suspensió al setembre, no quedés per l’octubre.

Per tot plegat, la Regidoria de Promoció Local va decidir accelerar el pas, atès que aquest era un tema amb un amplíssim consens dels agents econòmics i polítics de la vila. Fou ja en plena comissió informativa que aparegué el criteri (que jo no discutiré) que es podia aplicar retroactivitat fins a 2 mesos, criteri divergent d’altres fonts consultades anteriorment, i que van motivar avançar-ne la tramitació.

Extraoficial

El regidor del VIA també comenta que el Regidor de Promoció Local va admetre un contacte “verbal i extraoficial” amb els agents locals. No és certa aquesta afirmació. No hi ha hagut contactes “extraoficials”. La regidoria de Promoció Local actua de forma transparent i qualsevol contacte amb els agents locals tenen caràcter oficial. Només faltaria. Desconec si el concepte “extraoficial” és habitual en l’ àmbit d’ urbanisme, que el Regidor del VIA coneix bé, però en l’àmbit de la promoció econòmica, els contactes i reunions són oficials.

Consell Municipal de Comerç, Consum i Turisme

El regidor del VIA hauria de recordar que el consell creat en l’anterior mandat és el Consell de Promoció Econòmica. Diu el regidor que aquest Consell, creat a instàncies de l’oposició, no s’ha reunit en any i mig. Resulta que el Plenari del Consell de Promoció Econòmica es va reunir 3 vegades durant el primer semestre d’aquest any, i hi va haver alguna reunió addicional del grup de treball del Calamarenys. El regidor del VIA, regidor no adscrit en l’anterior mandat, hauria pogut assistir a les reunions del Consell de Promoció Econòmica, però va decidir abandonar la seva acta de regidor per començar a fer campanya electoral. I és clar, li va passar per alt que el Consell, encara que molt després de la seva aprovació, va començar a reunir-se regularment.

Extraoficial. Tornem-hi!

Diu el regidor del VIA que dilluns passat es va convocar una reunió extraoficial amb alguns representants dels sectors comercials i econòmics. No senyor!. El regidor del VIA està molt mal informat. El dilluns, el Regidor de Promoció Local es va reunir oficialment amb els representants esmentats. Vaig comentar a la reunió, on hi havia representació del VIA, que la reunió no era una reunió del Consell de Promoció Econòmica, els nous membres del qual s'han de dur a admissió en un Ple, tal i com estableix el reglament. Serà al d’ octubre.

Tacticisme?

El regidor del VIA deixa molt clar el seu acord amb la resolució aprovada ahir. Això és molt important, perquè vol dir que hem aprovat aquesta mesura amb UNANIMITAT. Cal interpretar, doncs, les seves crítiques a la forma, en clau de tacticisme polític. És la seva opció. És cert també que la Presidència del VIA ha estat molt més clara i explícita en el seu suport a la mesura aprovada ahir. Em quedo amb aquesta postura.

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Lluís Blanchar

El que tu diguis

Enviat per Lluís Blanchar el Dij, 20/09/2007 - 18:07

El que tu digus Marc, però et demano que tornis a llegir el meu apunt amb més deteniment.

Crec que s'ha passat alguna dada que ha fet que les incorreccions estiguin en el teu apunt.

Una abraçada.

Lluís Blanchar

alexacero

Crec que el que cal és

Enviat per alexacero el Dg, 23/09/2007 - 21:27

Crec que el que cal és focalitzar l'atenció en el veritablement important, però és clar, això també és subjectiu... ;-)

He fet les meves reflexions sobre aquesta "polèmica" al meu bloc