Els caps de llista (i VII): David Caldeira

La sèrie sobre els caps de llista arriba al final i ho fa amb l'única formació del tot nova respecte del 2007: la CUP. Si la coalició formada per VIA, SI i Reagrupament és plena d'interrogants a l'hora de fer pronòstics, el cas de la CUP no és menys en aquest sentit. La CUP ja havia tingut presència a Arenys de Mar en coalició amb IC, però després va pujar cap a Arenys de Munt i, ves per on, és allà que l'han acabat fent grossa amb una consulta que ha accelerat el procés d'independència nacional. Ara, doncs, els cupaires i les cupaires d'aleshores i de les noves fornades que fins ara no havien pogut votar aquesta formació perquè no presentava candidatura, finalment podran fer-ho.

David Caldeira és el cap de llista de la CUP. És una persona que no necessita presentació. No perquè sigui molt popular, sinó perquè els seus actes i la seva coherència parlen per ell. La terra, la llengua, la cultura, la igualtat, la justícia o la història són valors que no cal que es posi a la boca perquè entenguem que són els que el fan com a persona. El veureu fent classes en un institut, el veureu fent una conferència o muntant un acte cultural; el veureu fent una manifestació o liderant una concentració contra l'especulació o contra la injustícia; el veureu treballant una vinya; el veureu fent esport o esbargint-se amb els seus dos fills, etc.

En David és un bon candidat, una persona íntegra, honesta i treballadora que he pogut conèixer per les nombroses coincidències que tenim. A partir d'aquest perfil personal tan prometedor per a la política municipal, una altra qüestió és coincidir amb els plantejaments socialistes i amb les maneres de fer de la CUP. En funció de la direcció que prenguin les coses, la CUP d'Arenys de Mar tindrà un aire o un altre. En alguns llocs han estat llistes més lligades a la festa, a la provocació i a la prepotència i a d'altres han sabut fer tasca de govern o d'oposició de manera constructiva, seriosa i respectuosa. Tinc l'esperança que aquest darrer serà també el cas de la CUP d'Arenys de Mar amb David Caldeira al capdavant.

Afegeix un comentari nou