GAIREBÉ UNS EXERCICIS ESPIRITUALS AQUEST ESTIU

Doncs bé, comencem amb la nostra arribada a Arenys. Abans d’instal·lar-nos, el meu marit i jo vàrem venir diverses vegades a netejar la casa, perquè feia més d’un any i mig que no veníem. I quin matament! Vàrem oblidar l’edat que tenim, i fer-ho sols va ser molt cansat per a nosaltres. Hem après que una altra vegada necessitem ajuda. Hem hagut de posar les plantes en solfa, perquè estaven molt tristes. Molta feina, tot plegat!

 

Finalment, ens instal·lem il·lusionats, amb ganes de veure amics d’Arenys que feia tant temps que no vèiem. I jo començo a fer la llista de tothom que he de citar per a diferents dies. La casa a punt i els ànims també! Sabíem que amb la Covid era millor no fer grans grups. El que no teníem tan clar és que la variant delta, de l’Índia, s’escamparia ràpidament per tot arreu i, per tant, havíem de canviar de plans. La televisió ens posava la por al cos anunciant-nos que l’augment de la variant era inimaginable per als que desconeixem el tema com jo. A poc a poc, vam anar entenent que havíem de canviar els plantejaments i que el fet de veure gent era prohibitiu.

 

I aquí comencen els exercicis espirituals per a nosaltres. Podem gaudir de la casa, que torna a ser molt acollidora; podem gaudir de les flors de la terrassa, que després d’una bona podada i força aigua estan ressuscitant (recordem que la natura és molt agraïda), i hem de pensar que bé que ens aniran les escales de la casa per fer exercici físic. I, per tant, torna a començar la vida en solitari, que també pot ser interessant, encara que ara tots tenim delit de socialitzar.

 

La meva vida consisteix, per tant, a llevar-me d’hora i anar a la platja a les 8 del matí. Quin goig! No hi ha ningú i pots gaudir del silenci, que també m’agrada tant. A més, puc fer la meva gimnàstica, kriya ioga i meditació, tot acompanyat del so suau de les ones! Ho trobo un luxe!

 

D’altra banda, puc llegir a pleret i sobretot escriure. Podem fer caminades per la natura amb el meu marit contemplant el cel blau i les plantes, que brillen amb el toc del sol. És una vida agradable, calmada i disposada a fer vida interior. M’interessa!

 

Em sap greu no bescanviar idees amb els meus amics d’Arenys, que fa dos anys que no veig, però he de reconèixer que el tipus de vida que porto ara també m’interessa. No sabem quant temps durarà això (a vegades parlen d’anys o tota la vida), però ja intuïm que anirà canviant i que ens anirem adaptant a nous patrons més valuosos. Cal dir que anàvem pel pedregar amb la vida que portàvem: soroll constant, estat frenètic i nerviós, treballant més hores de les que toquen per guanyar més diners, més diners, i gastar-los en béns materials que proporcionen un benestar efímer. Crec de tot cor que s’ha de canviar de patró de vida per valorar el que ens dóna vertadera felicitat, plena de senzillesa, en aquest planeta tan formós de què podem gaudir en usdefruit, mai destrossar pels nostres interessos egoistes.

 

Així doncs, acceptem la realitat amb alegria i esperança!

 

Mª Teresa Quintana i Riera

 

Afegeix un comentari nou