Juanjo Almansa: peça útil del PSOE-C?

Avui, al Dominical, he pogut comprovar un cop més com va avançant l'estratègia socialista. Ja vam publicar al web d'ERC que ens semblava que el PSC volia vendre cara la seva entrada al govern. Ignoro si finalment es produirà o no aquesta entrada a govern, però ara com ara no deixa de sorprendre'm el paper que ha jugat, en tot plegat, el regidor del PP Juanjo Almansa. Que els votants del PP ho valorin.

L'estratègia dels socialistes és tan senzilla i tan evident que, si no fos per les tristes conseqüències que en pateix la vila, em faria un panxot de riure. Primer, al desembre, els socialistes posen com a condició per aprovar els pressupostos la retirada del plec sobre la selectiva porta a porta que Almansa havia aconseguit aprovar al novembre amb el suport de tots els grups menys el PSC. Segon, aconsegueixen que novament Juanjo Almansa, com a regidor, defensi amb el mateix entusiasme un nou plec que no té res a veure amb l'anterior, un plec dissenyat segons les preferències dels socialistes. La credibilitat del regidor esdevé, ja en aquest punt, ben precària. Però el tercer pas, magistral, perpetrat tot just fa unes hores als micròfons de Ràdio Arenys: el PSC diu que el regidor ha quedat desautoritzat!

Val la pena recordar que al Ple del passat 25 d'abril ERC, CUP i ICV van votar contra el plec que finalment s'ha perpetrat i que els socialistes, que havien votat NO al plec del novembre, ara van votar que sí. La resta del govern, però, també va votar primer una cosa i després l'altra. És només Almansa qui ha perdut la credibilitat, doncs? Avui a Ràdio Arenys els socialistes no podien evitar riure perquè la jugada els ha sortit rodona, però a mi no em fa gaire gràcia tenir un govern i uns regidors que fan aquestes coses.

PS: A la imatge, el sorprenent trio de govern format pel regidor del PP, l'alcalde d'Unió i el representant de Solidaritat (i encara no sé si també de Reagrupament i VIA) Alejandro Acero. Font: El Punt

PS-2: Tot i que inicialment havia titulat l'apunt "Juanjo Almansa: el tonto útil del PSOE-C?", en interrogant i fent al·lusió a una reconeguda figura política formulada per Marx i no pas amb ànim d'insultar el regidor, no tinc cap problema a canviar-ne el títol perquè allò important no és fer servir un terme o un altre, sinó poder explicar i denunciar el paper del regidor. Si el regidor Almansa o qualsevol altra persona s'ha sentit ofesa, li'n demano disculpes.

7 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Xavi Martínez

El camí equivocat

Enviat per Xavi Martínez el Dg, 06/05/2012 - 21:52Xavier,

Podem estar d’acord o en desacord en unes polítiques, en una manera d’actuar, en una manera de fer. Podem compartir o no el resultat de certa votació; podem acceptar-la o no; però crec molt sincerament que el que no es pot fer és caure és en l’insult, i evidentment menys en les amenaces.

Forma part del descrèdit actual de la política aquesta manera d’actuar; i ens agradin o no unes decisions o unes declaracions; el que no podem fer és insultar, perquè el següent pas és arribar a les mans, i això ni forma part dels nostres valors com a Catalans i com a demòcrates, ni porta enlloc.

No oblidis que el Regidor Almansa, és un membre electe que representa a un percentatge d’Arenyencs (per petit que sigui aquest percentatge, i per poc que compartim els ideals o idees del partit que representa).

Finalment, pensa si us plau, que aquest espai el compartim tots els Arenyencs, i crec que no aporta res als menuts ni al jovent veure com “els polítics” arriben a aquests nivells tan baixos.

Només he parlat un cop amb el Regidor Almansa, per la qual cosa, no se ni com pensa, ni com actua, ni tant sols de com treballa. Però el que si que se és que aquest camí no porta enlloc.

Crec molt sincerament que li deus una disculpa al Regidor Almansa; però insisteixo, és una opinió personal; així com és una decisió personal (la teva) l’agafar un camí o un altre.

Salutacions,

Xavier Martínez i Munné

xaviermir

No és un insult sinó un rol

Enviat per xaviermir el Dg, 06/05/2012 - 22:11

Xavier,

Em sembla molt bé el teu comentari, però el considero innecessari per dues raons.

Primer, perquè no he fet servir el terme "tonto útil" amb voluntat d'insultar sinó amb la de descriure un rol. De la mateixa manera es pot parlar del paper de la trista figura, del poli bo i el poli dolent, del cornut i pagar el beure, de l'estaquirot i de tants altres papers que sovint es juguen en aquesta auca en què massa sovint es converteix la política i que no constitueixen pas cap insult personal.

Segon, perquè el títol de l'apunt està formulat amb un interrogant i no pas amb una informació.

Espero que trobis suficients aquests dos arguments, perquè sí que coincidim en la voluntat de no donar mal exemple, però jo crec que, si transcendim una mica les aparences, allà on trobem el mal exemple no és en les etiquetes que puguem fer servir sinó en les decisions i actituds polítiques que descriuen. Creus que és gaire gratificant veure que algú defensa un model de recollida selectiva i que al cap de quatre o cinc mesos en defensa un altre com si res? El que jo valoro en política és la convicció, la coherència i l'honestedat, que no sembli que tant se val què toca dir mentre un pugui continuar fent de regidor.

Si creus que algú ha percebut aquest apunt com un insult al regidor, et convido a explicar-li això i a fer-lo reflexionar sobre la naturalesa del que s'hi denuncia.

xaviermir

Amenaces?

Enviat per xaviermir el Dg, 06/05/2012 - 22:16

I, per cert, el que crec que no cal ni comentar és aquesta referència a unes suposades amenaces que en cap moment apareixen al meu apunt. Si m'equivoco, ja m'indicaràs on he amenaçat algú sense adonar-me'n.

Juanjo Almansa

Decidirà qui hagi de decidir

Enviat per Juanjo Almansa el Dg, 06/05/2012 - 23:03

Potser algú haurà de decidir si és un insult o no.

esperanceta

El decididor?

Enviat per esperanceta el Dll, 07/05/2012 - 12:42

La polèmica ha derivat en un joc de pistes?

E.

esperanceta

Per aquest senyor, tot es

Enviat per esperanceta el Dm, 08/05/2012 - 09:36

Per aquest senyor, tot es culpa del PSC. Ells s'enfonsen a les eleccions, i la culpa es del PSC. Ells fan el ridicul cada mes al plenari de l'ajuntament, i la culpa es del PSC.
Reflexioneu una mica, esteu on esteu perque sou com sou

Rappanat

I vos on sou?

Enviat per Rappanat el Dc, 09/05/2012 - 00:03

I vos on sou?