A la recerca de 1.351 vots socialistes

A les darreres eleccions municipals, 1.351 persones van votar PSC-PSOE. Poden semblar molts o poden semblar pocs, segons com es miri. De fet, que els votants socialistes estan decebuts sembla una realitat difícil de rebatre si tenim en compte l'evolució dels darrers resultats de les municipals: 1.690 vots el 1999, 1.509 l'any 2003 i aquests 1.351 de l'any 2007. I la decepció es va confirmar el novembre passat en unes eleccions que no eren municipals, però que van donar als socialistes tan sols 895 vots.

A pràcticament deu dies de les eleccions, és probable que moltes d'aquelles 1.351 persones ja hagin decidit fa temps no votar socialista. Altres potser ho han decidit aquesta setmana arran de la votació d'ahir al Congrés. I potser n'hi ha que encara estan indecisos. En qualsevol cas, el que no voldria és que canalitzessin malament aquesta decepció, que optessin per quedar-se a casa fastiguejats de tot, que és l'actitud que solen adoptar aquests perfils de votant. A molts d'ells ni els passa pel cap votar Estanis Fors, bé perquè és de CiU o bé perquè no el veuen preparat per ser alcalde d'Arenys de Mar

Tant si volen fer un vot de càstig temporal per veure si el partit reacciona com si ja han pres la determinació de canviar d'opció política, Esquerra els acull amb els braços oberts i amb un projecte de reconstrucció de l'esquerra nacional per poder plantar cara, amb garanties, a la CiU de les retallades i les privatitzacions. La Catalunya social que volem s'ha de fer entre tots i totes, però amb fermesa i sense submissions. Les decisions dels darrers anys han invalidat el PSC com a partit útil per a les esquerres catalanes. Les esquerres, de rebot, n'han quedat tocades i ara cal reconstruir aquest espai i envigorir-lo de nou. Aquestes 1.351 persones que el 2007 van votar Ramon Vinyes ara tenen l'opció de premiar un PSC que pren unes decisions que ningú no entén o de fer confiança a una força política que sap quin futur convé a Catalunya i que hi camina amb determinació malgrat sotracs i obstacles.

5 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Santi

Espectacular!

Enviat per Santi el Dij, 12/05/2011 - 12:29

Espectacular!! És la única paraula que em surt, quan llegeixo el teu comentari polític, i amb quina lleugeresa i facilitat descrius l'estat psicològic dels votants socialistes, i els convides a reconduir la seva opció política.
A veure si ho he entès bé, m'estàs dient que la solució a tots els mals(=tot el que faci olor a socialista o convergent), és votar a Esquerra! Però et pregunto, aquests d'Esquerra no són els que han estat al "PODER"(no ens enganyem més si us plau, això és el més important per un partit, millor dit, per l'aparell del partit-gran frase!- ni el poble, ni el país, ni la bandera, ni res,...)amb el TRIPARTIT durant set anys a la Generalitat i als Ajuntaments? Ara són dolents els socialistes? Ara són anticatalans els socialistes? Quina casualitat, ara que Esquerra està a la oposició, tot el que ha passat durant aquests set anys no val?
La última frase és per emmarcar: "Força política que sap quin futur convé a Catalunya i que hi camina amb determinació malgrat sotracs i obstacles", Amb qui camina Esquerra? amb en Carod? amb en Puigcercós? amb en Portabella? amb les famoses bases del partit? amb en JAN LAPORTA??!! Quina credibilitat, si us plau, si la traveta és l'esport nacional d'Esquerra!
Una mica d'autocrítica no aniria malament, que de salvadors de la pàtria ja n'estem fars.
En fi, Espectacular!

xaviermir

Amb qui tinc l'honor de debatre?

Enviat per xaviermir el Dij, 12/05/2011 - 15:48

Com que jo he signat l'apunt, m'agradaria saber qui ets. Només m'agradaria. De Santis n'hi ha uns quants. Ara, si només volies esbravar-te tens tot el dret del món a continuar en l'anonimat.
Gràcies.

Santi

DISCULPA'M PERÒ SI CLIQUES EN

Enviat per Santi el Dij, 12/05/2011 - 16:11

DISCULPA'M PERÒ SI CLIQUES EN EL MEU NOM, SORTIRAN ELS MEUS COGNOMS, NO M'HAIG D'AMAGAR DE RES, FALTARIA MÉS... I D'ESBRAVAR-ME, GENS NI MICA, ÉS UN SIMPLE I RESPECTUÓS COMENTARI.

xaviermir

Aclarit

Enviat per xaviermir el Dij, 12/05/2011 - 17:16

Gràcies per aclarir-me això del nom, que no me n'havia adonat.
Em limito a constatar que discrepem, cosa que no em sap greu i considero pròpia de la democràcia. Deixa'm matisar només que jo no m'he expressat en els termes de "solució a tots els mals", que evidentment trobo simplista, i que Esquerra caminarà en cada moment amb qui la militància cregui que ha de caminar.
Per la resta, res a dir.
Si no formes part de cap projecte polític, t'animo a fer-ho per provar de canviar les coses. I si en formes part, molta sort.

Santi

Ok, Xavier, et seguiré

Enviat per Santi el Dij, 12/05/2011 - 18:59

Ok, Xavier, et seguiré llegint, i opinant,... si no et sap greu, i no gràcies, no em faré militant de cap partit polític, perquè no crec en els partits, m'agrada més creure en les persones, però tal com està montat el "cotarro",...esperem que en un futur puguem votar llistes obertes.
Salut.