L'hora de la política?

Ahir, entre tots, vam aconseguir-ho. Vam fer política. Amb l'assistència de tots i cadascun de nosaltres a la manifestació vam emetre un missatge multitudinari i inequívoc: Catalunya vol la independència.

Si aviat farà dos anys 1.200.000 vots van avalar el programa electoral de CiU, que incloïa el pacte fiscal i no la independència ni cap referèndum per plantejar-la, els dos milions de persones d'ahir superen aquella representació democràtica. Amb la llei a la mà, és cert que una manifestació multitudinària no té la validesa jurídica que pot tenir un vot dipositat en una urna, però tots tenim clar que no fer cas del clam d'ahir seria un error.

Per això, en la seva compareixença d'avui el president Artur Mas ha estat, un cop més, calculadament ambigu. El que ha dit ha fet possible que als butlletins de Catalunya Ràdio s'hagi estat dient que Mas posa el govern a treballar per la independència. De fet, però, més enllà de les declaracions i de la interpretació que se'n pugui fer, encara no hi ha cap canvi a l'agenda del Govern. La manifestació, en aquest sentit, no ha tingut encara la traducció pràctica que voldríem.

Tot i que només feia poc més de dos anys que havíem mobilitzat el poble, hi hem tornat i ens hem superat. Crec, però, que ara és el Govern i el Parlament qui ha de recollir el guant i donar resposta a aquest mandat que, insisteixo, fa miques l'agenda d'Artur Mas, que preveu reunir-se dijous vinent amb Rajoy per provar de pactar-hi un finançament millor que l'actual.

Ara és l'hora de la política parlamentària i faríem mal fet si en aquest punt ens convertíssim en simples espectadors. Tard o d'hora es convocaran eleccions, potser molt aviat, i hem de ser conscients que serà aleshores quan haurem de rematar la feina per no tornar a quedar atrapats en contradiccions. De la composició que entre tots i totes decidim que tingui el Parlament de la propera legislatura en sortirà un govern més o menys diligent, més o menys disposat al consens, més o menys poruc, a l'hora de conduir el país cap a la constitució en estat.

Si creieu que Esquerra ha de tenir un paper decisiu en aquest procés, us demano si us plau que ens hi ajudeu. La nostra capacitat de fer que el govern premi més o menys l'accelerador dependrà de la força que tinguem a les properes eleccions. I per tenir un bon resultat necessitem la vostra ajuda.

Hem fet un camí impressionant, però l'empenta final només pot ser dels representants escollits democràticament. Doneu-vos força. Donem-nos força.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

metri

Què així siga, Xavier. De

Enviat per metri el Dij, 13/09/2012 - 11:09

Què així siga, Xavier.
De tota manera, crec que les coses no aniran tan de pressa com voldríem.
La política , em fa la sensació, que es va inventar per ralenttzar d'alguna manera l'empemta del poble. Anem uns passos endavant dels dirigents, no ho veus així?

metri santamaria