L'horitzó llunyà de les eleccions municipals

Aquesta setmana fa ben bé els dos anys que Estanis Fors va ser investit alcalde. Som, doncs, al que en diem l'equador del mandat. Les properes eleccions municipals, que tocarien el 2015, poden semblar encara un horitzó llunyà. Dos anys, segons com, pot semblar molt de temps. Aquesta pot ser la primera reacció d'algunes persones quan s'assabenten que a Esquerra Republicana hem fet una proposta de cara a les properes municipals. En realitat, però, a molts municipis ja s'ha començat el procés per escollir la persona que encapçalarà la llista i fins i tot hi ha llocs on ja se sap el candidat o candidata. És el cas, per exemple, de Girona, on l'escriptora Maria Mercè Roca serà candidata a l'alcaldia per ERC.

És bo saber aquestes coses amb temps perquè ajuda a fer-ho bé. En general, la diferència entre la feina ben feta i la feina mal feta passa per la possibilitat de planificar, de preveure. A vegades hi ha improvisacions que surten bé, però tot allò que es pugui pensar i fer amb calma sol donar més bons resultats. La feina ben feta sempre repercuteix positivament en la ciutadania.

Per això a Esquerra hem volgut fer ara aquesta proposta, encara que faltin dos anys per a les eleccions i sempre que el calendari electoral no quedi afectat pel procés d'independència, que també pot passar. És clar, però, que no és seriós deixar-ho tot penjat fins a darrera hora per si resulta que el procés canvia alguna cosa. Si hi ha canvis, ja revisarem el que calgui, però de moment comptem que les eleccions municipals seran el maig de 2015 i que ho seran en el context de la nova República Catalana, amb tota una fornada de gent il·lusionada a fer els nous ajuntaments del nou país.

I si la planificació és bona per a les formacions polítiques, resulta imprescindible per a una proposta que implica el consens i el debat entre diverses d'aquestes formacions i amb la resta de vilatans i vilatanes. Qui pensi que encara és massa aviat per parlar d'aquestes coses, que es miri el document que proposem i veurà que hi ha molta feina a fer. I com més temps tinguem per fer-la, millor en serà el resultat. A Esquerra Republicana estem molt il·lusionats i esperançats amb aquesta proposta. Tant de bo que es pugui fer realitat. Tant de bo que ens hi vulgueu ajudar.

Afegeix un comentari nou