M'agrada tant que no hi tornaré (carta del meu Ajuntament)

Us trobeu un amic i us comença a cantar les meravelles d'un restaurant on ha estat fa poc: que si s'hi menja tan bé, que si el servei és tan bo, que si no surt gens car, etc., etc. Convençuts que potser sí que val la pena, li dieu:

-Escolta, quan hi anem, doncs?, perquè si és tan bo no m'ho puc perdre!
I us respon:
-Ah... bé... no... és que... en realitat, no pensava tornar-hi mai més. Saps què passa? Que potser, en el fons, mira... no sé què dir-te... No sé si m'entens...

Arribats en aquest punt us quedeu de quadres i penseu que o bé al vostre amic li falta un bull i fins aleshores no us n'havíeu adonat o bé no ha sabut dissimular que no li bé gens de gust anar-hi amb vosaltres.

Aquesta és la sensació que vaig tenir ahir, personalment, quan vaig trobar a la bústia una carta del nostre Ajuntament signada per l'inefable alcalde Fors i el segurament volatilitzable regidor de Medi Ambient Juanjo Almansa en què ens diuen, entre altres coses, que "fent balanç dels resultats, cal dir que els números són molt satisfactoris". Parlen de la recollida selectiva porta a porta i ens expliquen que al llarg del 2011 Arenys de Mar ha passat de recuperar el 15 % de la brossa a recuperar-ne el 80 %. El govern Fors ens canta les excel·lències de la recollida selectiva porta a porta. Molt bé. Ves per on, ja ho sabíem els qui precisament ho vam posar en marxa, però molt bé.

El que no lliga és que una cosa tan positiva com és recuperar el 80 % dels residus i no el 15 %, una cosa tan positiva com és augmentar els ingressos a les arques municipals gràcies a aquest sistema i en temps de crisi quedi limitat únicament a una part del poble. Tal com vam explicar al seu moment, al Ple de novembre passat es va aprovar l'amplicació d'aquest sistema porta a porta a la pràctica totalitat de la vila, però al cap d'un mes, per obra i gràcia d'uns socialistes decidits a governar pels seus mil vots i escaig aprofitant-se d'un alcalde feble, aquell acord es va revocar i ara resulta que els veïns de la part alta queden discriminats d'això que ara l'Ajuntament ens explica que és tan bo.

Què li passa, a l'Ajuntament? Li falta un bull com a aquell amic que ens parlava del restaurant? O és que té mania als veïns de la part alta i no els vol deixar participar d'això que ens diuen que és tan bo? Sincerament, no ho sé. Però si es cofirmen els rumors que diuen que aviat els socialistes entraran a govern amb CiU i que el PP en saltarà (i què passarà amb l'Acero?) calcem-nos perquè serà la consolidació d'aquesta manera de fer política: els uns que no s'adonen de les contradiccions en què cauen i els altres que governen pensant en els 1.235 vots; i a la resta, que els bombin!

Per cert, a la mateixa carta, com qui no vol la cosa, l'Ajuntament ens explica que "en els darrers mesos ha augmentat la quantitat de la fracció resta recollida en detriment de les altres fraccions". Oh! Caram, caram... En els darrers mesos, diu? Des de quan exactament? Des del juny? No deu ser precisament quan va entrar el nou govern? No... I ara... Recordeu que ja us en vam alertar, que això passaria?

En resum, que si havíeu rebut la carta i estàveu cofois del vostre Consistori, si no havíeu caigut en totes aquestes coses, em sap greu haver-vos aixafat la guitarra, però tranquils, que avui fa un dia esplèndid, podem sortir a prendre el solet i així ens refarem. Ah!, i dilluns és Sant Jordi!

Afegeix un comentari nou