Missatge i lideratge

Ens acostem al moment decisiu, però ens hi acostem per un pas que cada dia se'ns fa més estret. Estem patint de valent tots plegats, però aviat arribarà el desenllaç, posarem fi a la sagnia econòmica arbitrària del govern espanyol i començarem el nostre propi camí. En aquestes darreres passes és vital que hi hagi un bon lideratge al capdavant del país, amb un missatge clar, carregat de raons i d'arguments, amb una legitimitat indiscutible. I crec que tenim la sort de tenir un doble lideratge que està resultant determinant per arribar a bon port al més aviat possible. Jo no sé com haurien anat les coses si el passat 25 de novembre CiU hagués obtingut la majoria absoluta que buscaven amb aquella campanya tan messiànica que van fer, però en tot cas em sembla que ara tenim una gran sort: els dos partits amb més representació al Parlament estan per la feina, han signat un Pacte per la Llibertat i, a més, mantenen les seves diferències, cosa bàsica per a l'èxit de l'empresa.

En la legislatura anterior, des del meu humil punt de vista, el govern de CiU no va fer prou esforços -o aquests esforços no van ser prou encertats- en explicar les retallades. Ens van dir que no hi havia més remei i que ens hi havíem de resignar, però ara, amb l'acord amb Esquerra, han trobat noves maneres d'intentar reduir aquestes retallades amb una redistribució dels impostos i de les despeses o, en tot cas, s'ha posat data (2014 o potser abans) a la consulta que ens ha de permetre esdevenir estat. El que cal explicar a la gent del país no ho està fent cap campanya del govern de CiU, però és que de fet no cal gastar-se gaire diners públics per dir les quatre veritats com cases de pagès.

Oriol Junqueras està demostrant un lideratge excel·lent en aquest sentit. Ahir va fer aquest vídeo que en 24 hores ja han vist més de 8.000 persones. Aquest matí a TV3 ha insistit una vegada i una altra, fins i tot amb certa desesperació davant les preguntes de la periodista, en la idea que el país no es pot permetre i no s'ha de permetre acceptar el sostre de dèficit imposat i les noves retallades que Montoro exigeix. Aquesta tarda anirà a explicar això mateix als veïns de L'Hospitalet després que la setmana passada ho fes a Barberà del Vallès ("En camp contrari", deien a El Periódico).

Aquest país necessita un bon lideratge en aquests moments tan delicats i crec que en Junqueras l'està demostrant. Demostra intel·ligència, honestedat i grans dosis de feina. I sap que aquesta batalla la guanyarem sumant totes les persones de la zona metropolitana, de ciutats com L'Hospitalet o Barberà. Si avui ell és alcalde de Sant Vicenç dels Horts, on abans hi havia un govern de PSOE i PP, això vol dir que el camí és possible i, per tant, l'hem començat a fer. I guanyarem. Patirem, però guanyarem. Ens hi ajudem?

Afegeix un comentari nou