Reagrupament ha trencat l'acord amb Àlex Acero?

En un apunt del passat 28 d'octubre vaig expressar la meva inquietud davant la possibilitat que el regidor del Bloc Municipal (VIA+Solidaritat+Reagrupament) no hagués comunicat als seus socis i representats la decisió de passar a formar part del govern al costat de CiU i PP. Espero que ara, passades les eleccions, puguem tenir una idea més exacta de com està la qüestió. Es tractaria, bàsicament, de saber si Solidaritat aprova el fet que un regidor seu formi part d'un govern amb PP i CiU o si no ho aprova i, per tant, Acero ha de triar entre sortir del govern o trencar l'acord amb Solidaritat.

La jornada electoral d'ahir, però, em va deixar una nova sorpresa. Ràdio Arenys va trucar al regidor Acero perquè en valorés l'evolució. Ho feia amb tots els regidors de la vila, inclòs David Caldeira, de la CUP, tot i que aquests darrers no presentaven candidatura i demanaven l'abstenció. Hauria estat lògic esperar que Acero expliqués que el Bloc Municipal està format per una coalició de tres partits que resulta que han optat per tres vies diferents davant les eleccions espanyoles, cosa que fa impossible una valoració comuna. El VIA, tractant-se d'una formació local, ni es deu haver plantejat de concórrer a unes eleccions espanyoles. Reagrupament ho ha fet en coalició, aquest cop, amb ERC i la plataforma Catalunya SÍ, mentre que Solidaritat demanava que votéssim estelada. (Per cert, us he de dir que en el recompte de vots de la mesa on vaig ser no en vaig veure ni una; els vots nuls ho eren per altres motius, però no perquè s'hi hagués posat cap impressió de cap estelada.)

Contra tota lògica, però, Acero va assegurar [tall amb l'àudio]que "nosaltres hem recomanat a la nostra gent que s'abstinguin d'anar a votar". Nosaltres? En nom de qui feia Acero aquestes declaracions. El cas em va recordar aquell Ple en què el regidor Joaquim Barris assegurava que no calia fer Pla d'Actuació Municipal perquè era tan senzill com mirar el programa de CiU, en un exercici de menyspreu sense precedents envers els socis de PP i Acero mateix, esdevinguts mobiliari de la sala.

Acero ha trencat amb Reagrupament? Què deu pensar-ne en Joan Soler, que representava els de Carretero amb el número 3 a les llistes del Bloc Municipal? I Xavier Fernàndez? Ell deu estar content com unes pasqües pel fet que el regidor Acero hagi assumit els postulats de la seva formació en detriment dels altres socis, però està d'acord que Acero governi amb CiU i PP? O tampoc se n'ha assabentat encara?

A veure si ara que han passat les eleccions la notícia arriba a més persones, perquè us puc assegurar que cada vegada que ho explico a algú de Reagrupament o de Solidaritat fan cara de no saber de què els parlo. El que els explico no els quadra gens. I no m'estranya, sincerament. Continuo ensumant, cada cop més, una crisi de govern abans no acabi l'any. Només ens faltava això...

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Rial

En el meu entendre, a aquest

Enviat per Rial el Dm, 22/11/2011 - 15:05

En el meu entendre, a aquest tripartit de la vila li falta coherència política.
I posa en dubte els valors de l'independentisme.
Les coses clares.

arenysconfidencial

Un supervivent

Enviat per arenysconfidencial el Dc, 23/11/2011 - 09:55

Sense escrupols.
Al senyor Alejandro (es tan independentista que mai no s'ha canviat el nom al DNI)nomes li interessa arribar a fi de mes i l'unic producte que ven es a ell mateix, per tan farà els equilibris que calguin.
Es un supervivent.
Quan convé es VIA, Solidaritat, Reagrupament, un simple soci del PP, un mal necessàri i per CIU el vot que falta (que segui aqui, que calli i aixequi la ma quan toca i si cobra poc la li arreglarem)
Grisor, monotonia, discursos aigualits, falsa modernitat. No pot oferir mes.
Passa els plens jugant amb la nintendo, xatejant, absent, mirant a l'infinit. Nomès es mou habilment quan s'ha de sortir a la fotografia.
Callar i cobrar es una cosa consubstancial al catalanisme o a aquesta classe de personatges?