Si la mona vesteix de seda...
Enviat per Faralai el
Us dic jo que mona queda! I si no mireu aquesta gran obra d'art Made in Faralai. Aquí teniu la recepta:
( PER A 4 PERSONES)
220 grams de mantega
120 grams de xocolata negra especial per fondre (tauleta de Nestlé)
70 grams de farina
120 de sucre
4 ous
Nous
Procediment:
Atabalar-se i intentar muntar el dispositiu d'elaboració de mones 4 hores abans de ser servida. Posar la mantega i la xocolata a foc lent i remenar-ho lentament fins que es fongui (si no se'ns pot cremar i malament rai si passa...). Després ho deixem refredar i ho reservem. Mentrestant separem les clares del rovell de l'ou. Els rovells els hem de mesclar amb el sucre i la farina, però ho hem de fer de manera que ens quedi com una pasta més o menys uniforme i sense grumolls. Un cop hem fet això, agafem les clares i les remenem enèrgicament (penseu en alguna cosa que us emprenyi) fins que assoleixin el punt de neu.
Escalfem el forn a 180 graus.
Quan ho tinguem tot a punt, afegim les nous a la xocolata. Després afegim la xocolata als rovells amb molt de compte i un cop hem fet això afegim la xocolata i els rovells amb les clares però sobretot amb compte i sense trencar la textura del punt de neu, perquè si no no quedaran les "bombolletes". Engreixem un motlle amb mantega. I ho posem al forn durant 30 minuts a 180. Per assegurar-nos que això ens ha quedat ben cuit, punxem amb un ganivet al centre. Si surt eixut i net és que està fet! Ho treiem del forn i ho deixem refredar. Ho treiem del motlle, i preparem tot el que pugui servir per guarnir i fer maco.
I un ingredient que no ha de faltar mai dels mais: il·lusió i molt d'amor.
Apa areny@utes! Bon profit!
Siau!
Faralai
Comentaris
Un 10 per les mones Faralai
Enviat per Esperanceta el Dm, 10/04/2007 - 12:17
Nosaltres podem afirmar que la mona de la tieta Faralai es mereixen un "molt bé" com el que ens posen a l'escola bressol a nosaltres. Ahir vam anar amb els pares a la Krusan i de cop i volta va aparéixer la tieta Míriam amb un paquet molt gros. El vam obrir i hi havia una mona molt grossa com aquesta de la fotografía, tota de xocolata amb dos gallines també de xocolata i molts bombons....ens vam llepar els dits mentre la mare no parava de dir en tot el dia: Que no mengin més xocolata que els hi farà mal!. Algú enten com una cosa tant bona pot fer mal?
Tieta Faralai .. ets la més guai!
Dos petonets molt grans!!!
Ivet i Ainara
I naltrus...
Enviat per calopa-recolons el Dm, 10/04/2007 - 12:24
Ep Faralai, a casa la volem tastar, catar per poder opinar. No si val que ens ho expliquin!!
Salut
Ja hi podeu comptar Gemma i
Enviat per Esperanceta el Dm, 10/04/2007 - 12:51
Ja hi podeu comptar Gemma i Montse!!! A més tinc constància i puc corroborar que sou llamineres!! jajaja Quan en faci un altra, que serà d'aquí res, us truco i us la porto.
Per cert una suggerència que se m'ha oblidat!!! Si escalfeu la mona al microones (no la figura de xocolata, sinó la base), la podeu acompanyar amb xocolata desfeta i amb una bola de gelat de vainilla.
Així sí que us llepareu els dits :-)
Faralai, la padrina més guai :-D