Tu vols sumar i jo vull sumar. Segur que sumem, doncs!

Diumenge a les vuit del vespre es va fer la primera assemblea de Procés Constituent a Arenys de Mar. Més de 70 persones s'hi van acostar, que per ser un diumenge a la tarda no està gens malament. A vegades calen coses noves perquè les persones tinguem impressions i percepcions diferents. El neguit, però, és el mateix: volem un món millor o, si més no, un país millor; i, com a mínim, un Arenys millor. Com es materialitza aquest neguit? Depèn de si ens sabem organitzar i del grau d'implicació i de dedicació que vulguem assumir, com en qualsevol organització política (partit, sindicat, grup de pressió, entitat, etc).

 

L'assemblea va ser un punt d'arrencada amb totes les incerteses i amb totes les il·lusions que això comporta. Una idea semblava que era compartida per tothom, però: la de la unitat. Es va dir per activa i per passiva. Diverses persones van intervenir en la línia que calia sumar i diverses persones van reaccionar negativament davant de propostes que els semblava que ens dividien. Per tant, Procés Constituent vol sumar. I a la mateixa assemblea, a banda d'un servidor en representació d'ERC, també hi havia el regidor de la CUP David Caldeira, la regidora d'ICV Isabel Roig i altres militants d'aquests partits.

 

Malgrat les incerteses que deia i les dificultats i els riscos que puguin sorgir, si totes aquestes persones amb neguit polític sabem posar-nos d'acord i buscar allò que ens uneix més que no pas allò que ens separa, i si entenem que els ajuntaments són un àmbit que no queda pas exclòs dels espais des d'on volem transformar la societat, segur que ens en sortim. La proposta que va fer Esquerra Republicana el mes passat no podia trobar una receptivitat més bona. Mentre els partits als quals la vam adreçar continuen valorant-la, doncs, cada dia tenim més clar que hem d'aprofitar aquesta oportunitat històrica de fer un nou país també des d'Arenys de Mar.

 

Si tots volem sumar, segur que sumem!

 

Afegeix un comentari nou