Un rei al cos

És ben estranya la composició del govern d'aquesta nostra vila d'Arenys de Mar. I no només estranya. Àdhuc contra natura, em sembla. CiU, PSC, PP, Si. Difícil d’entendre i d’acceptar. Ara bé, encara em sembla pitjor i més equivocat l’intent o proposta d’ERC per a quan hi hagi la propera convocatòria de Municipals, que vés a saber si serà o no el 2015. ERC pretén arribar a confegir llista única amb ICV, CUP i NEC (Nova Esquerra de Catalunya), aquesta nova formació impulsada per Ernest Maragall i que compta amb persones que havien format part dels extints Ciutadans pel Canvi, pobrets. I alerta, que es veu, però, que NEC és una marca registrada per una multinacional japonesa. No ho sé segur això darrer, però tampoc no m’interessa gaire. El que vull dir i el que de veritat em surt de dintre és que tot el que no sigui sumar esforços, tots els que calgui, per arribar a una entesa ferma i a un govern de Convergència i ERC és fer volar coloms. Som el que som. I som, majoritàriament, el resum i la síntesi d’aquestes dues formacions. És així com ho veig. La resta em sembla relativisme, l’ideal socialista d’un món en què ningú ja no podria exigir l’esforç de ningú. Aquest món fracassat de la subvenció i del repartiment i de la total absència del mèrit. I ja sé que a l’hora de l’amor tots duem un rei al cos, ja ho sé. I també que la sàtira és l’única forma legítima d’art local.

http://miquelcolomer.cat

5 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

xaviermir

Benvolgut Miquel,

Enviat per xaviermir el Dv, 14/06/2013 - 17:00

Benvolgut Miquel,

No esperava menys d'un polemista vocacional i empedreït com tu. Si no eres tu, qui havia d'escriure el primer apunt contrari a la proposta que fem, oi? Sempre és un plaer debatre amb persones que en saben. Per tant, m'ho prenc com un envit i miro de replicar-te tot i que et sé tan convençut de les teves opinions que arribo a dubtar que valgui la pena fer veure que et faré canviar d'opinió. Si amb tu no hi hagués res a pelar, si més no que en treguin profit els arenyencs, d'aquesta mena d'apunts encreuats.

Doncs bé, resulta que una de les coses que sempre tenim clares la gent que vivim a viles com la nostra és que no som Barcelona ni cap altra gran capital. Aquí les sigles pesen, però menys. Compten molt les persones. Només així s'entén tant el bloc del govern com aquest altre que ha quedat a l'oposició i sobre el qual proposem bastir l'alternativa. I compten les persones tant en positiu com en negatiu. Vull dir que si hi hagués un bon candidat o candidata a l'alcaldia i es presentés pel PP o per Ciutadans, tindria molts vots malgrat les sigles. I viceversa: si un candidat no fa el pes, per molt que sigui del partit més votat, la gent no el vota tant. Jo crec que que això explica els pèssims resultats que va fer l'Estanis el 2011 i que contrasten moltíssim amb els que havia fet CiU el 2010 al Parlament.

Ara no em siguis murri i digues-me, si et plau, si trobes que es poden comparar el moment del país i la personalitat política del president Mas amb el moment municipal i la personalitat política de l'alcalde Fors. Digues-me de tot cor si trobes que l'Estanis és un bon alcalde. Perquè és ell i el seu equip, qui governa, i no pas les sigles de cap partit. Si no és que et torça l'afany de polemitzar, segur que m'admets que poble i país ara mateix tenen camins i maneres ben diferents: veus el president Mas governant amb PP i PSC (amb Solidaritat ja no pot, és clar!) per portar el país a la independència? Oi que no?

El procés nacional que ara estem fent al Principat, certament, l'havíem de fer, com a mínim, CiU i ERC. Però no vulguem passar tots els municipis pel mateix adreçador, que ens hi picarem els dits. Tu que ets una persona cultivada, no vulguis que Arenys la governin unes sigles. Si fem aquesta proposta, no és únicament perquè ICV, CUP, ERC i NEC sumem junts i driblem el principi d'Hondt per fer nou gols dignes de Messi, sinó perquè a l'equip s'hi afegeixin persones que tenen idees i que volen treballar per Arenys, però que no se senten còmodes en aquest món de sigles d'on tu no voldries que s'allunyessin.

Quedat dit, de moment, i no sé per què tinc la sensació que en continuarem parlant. Ep!, i ja em sembla bé!

Una cordialíssima i discrepant abraçada d'un que lamenta no poder-se comptar entre els teus deixebles,

Xavier

@miquelcolomert

Molt bons raonaments, estimat

Enviat per @miquelcolomert el Dv, 14/06/2013 - 19:22

Molt bons raonaments, estimat Xavier. Gairebé em convences. Una de les coses que passa, però, si més no que jo recordi -fa poc més de 4 anys que visc permanentment a la vila-, és que no hi ha hagut mai cap batlle que ho hagi fet bé. Ni tan sols aquell que per a mi i moltes altres persones ha estat el millor, Miquel Rubirola. No n'hi ha hagut cap que ho hagi fet bé i tampoc no n'hi haurà cap que ho faci bé. No em sembla possible un batlle i un equip de govern de qui els convilatans parlin bé, no n'hi ha el costum. D'altra banda, és clar que no es pot comparar poble i país, és evident que no. Però les persones compten arreu, al poble i al país, i malauradament no és pas que anem sobrats d'aquestes que tu en dius positives. Ni al poble ni al país. N'hi ha massa que hi són, a la política, per servir-se'n, més que no pas per servir. No opinaré del batlle Fors, que guanyà les eleccions tot i que amb força menys vots que els seus antecessors. No en diré res perquè no puc. No conec gens les interioritats del govern ni les seves accions ni els seus mètodes. El que sí que puc dir-te, però, és que preferiria mil vegades no presidir cap govern abans d'haver-ho de fer amb persones que es presenten sota unes sigles contràries a la llibertat del meu país. Això sí, segur. I poca cosa més, Xavier. Continuo pensant que, ara com ara, tot allò que no faci una entesa clara i ferma de CiU (sense Duran i els seus adeptes, és clar) i ERC, no ho farà ningú. I parlo del país, és clar. Però també del poble. Cadascun dels pobles -més de 900, em sembla- que formen Catalunya encara que hi hagi indrets on en lloc de CiU i ERC hi hagi altres sigles amb els mateixos objectius. Cordialíssima abraçada, també, benvolgut Xavier, tot i que aquesta vegada, si finalment la vostra proposta es consolida, no podreu pas comptar-me entre els qui us votin, no em sembla lògic i no entenc que no pugui haver-hi, a la llista esmentada, cap persona de CiU, cap ni una. I excepte a mi mateix, et ben asseguro que jo m'ho prenc tot seriosament. Hahah!

xaviermir

Ai!, aquest "gairebé", que

Enviat per xaviermir el Dv, 14/06/2013 - 23:04

Ai!, aquest "gairebé", que hauria volgut ser esquer! No em faré pas il·lusions més enllà de mantenir una bona conversa virtual, ja ho saps. Amb tot, sí que et voldria fer un parell de matisos perquè crec que són importants. Ep!, i si no ho trobes excessivament seriós o poc provocador per part meva! Amb prou feines et rebatré això de "fer-ho bé" perquè gosaria dir que ni tu ni jo creiem en el bé absolut en aquesta tasca de la política. En un poble que té frases com "mai no plou a gust de tothom", somniar una pluja perfecta és somniar truites. Un servidor es conforma amb els termes relatius, és a dir, fer-ho "millor" o "pitjor, més que no pas fer-ho "bé", que per ser només dues lletres aquí hi ha massa material. 

Tampoc m'esplaiaré gaire a rebatre't que sí, que per força hi ha d'haver persones al nostre poble disposades a fer política i no a servir-se'n. Clemència, mestre Miquel. Doneu-me un bri d'esperança, que de clatellades ens en sobren. Només que n'hi hagi dues o tres, d'aquestes persones, que sigui la llum i que puguem veure-les, perquè del desencís tenebrós no en sortirà res clar. Per tant, no et demano un feix de llum encegador, sinó una migrada llanterna. O, si vols, amb un llumí ja faig, però no ens condemnis a la foscor eterna i absoluta, per molt pecadors que siguem.

 

Anem pels matisos, va, que encara ens perdrem en sinuosos revolts. Dius que preferiries mil vegades "no presidir cap govern abans d'haver-ho de fer amb persones que es presenten sota unes sigles contràries a la llibertat del meu país". Ah. I? Que potser t'ha semblat que fèiem aquesta proposta a alguna persona que es presenti sota una sigla contrària a la llibertat del nostre país? Digues-me il·lús o babau, però no sé veure a qui et refereixes. I si és que el document es presta a alguna confusió en algun punt, no saps com t'agrairia que me l'assenyalessis, perquè hi hem posat prou ganes i prou hores tots plegats i no és pas aquest el resultat que cercàvem.

I el segon matís: dius també que "no em sembla lògic i no entenc que no pugui haver-hi, a la llista esmentada, cap persona de CiU" i jo que et pregunto també: d'on ho has tret, això? Qui ho ha dit? Qui ho ha escrit?

Ai, Miquel, que si et faig triar entre aquestes vuit pàgines de politicota i la teva darrera adquisició a la darrera llibreria on has posat els peus ja sé que no hi tinc res a pelar. Però fes-me un favor i, si el llegeixes malgrat tot, no llegeixis aquest document com si fos poesia, no hi vegis allò que no diu. Sí, ja ho sé, que és massa prosaic i d'una prosa ben poc suggerent... Algun dia ja et faré cas i ja escriuré coses que et faci goig llegir. Abans, però, haig de resoldre un parell de temes que tinc empantanegats.

Salut, bon descans i bon cap de setmana.

Amb l'admiració habitual,

Xavier

@miquelcolomert

Tant de bo poguéssim veure

Enviat per @miquelcolomert el Ds, 15/06/2013 - 10:29

Tant de bo poguéssim veure-les, aquestes 2 o 3 persones, sí. I tu en series 1, Xavier, segurament, i la també estimada i admirada Annabel si acabés trobant el camí d'alguna fe, i ara se m'escapa el riure, t'ho prometo. I tota l'esperança que vulguis, de veritat. Jo sóc un poc massa estrany i m'agrada dir de mi mateix allò de reaccionari i liberal, cosmopolita i catalanista. Anarcoburgès. Què vols que et digui. A  mi m'agraden les coses endreçades i polides, m'agrada l'esforç i el rigor, el mèrit i l'ordre. La teva prosa és més que excel·lent, Xavi, ja n'hem parlat més d'una vegada. El resum de tot plegat és que no m'agrada el govern que tenim, però tampoc no m'agradaria gens ni mica el que podria sorgir d'una proposta com la que feu. I no sabia, ho dic de passada, que hi hagués ningú de la NEC en aquesta nostra vila. I pel que fa a la pluja, no ho sé tampoc, però una de daurada potser no estaria malament del tot de tant en tant, hahah! ¿T'has fixat en les persones que hi ha hagut aquest vespre passat a l'acte de la Forcadell a l'Ateneu? Un més que ampli ventall. I sí que em sembla que saps veure a qui em refereixo. Em sembla que tu, malgrat haver guanyat unes eleccions, també hauries renunciat a presidir un govern amb enemics de la llibertat del teu país. Aquesta cosa és fonamental, em sembla. I, escolta, els problemes que dius tenir empatenegats segur que els resoldràs. La persona més important de la teva vida ets tu mateix. No hi ha cap dubte en això. M'agrada tenir-te com a amic i com a dissident. És  més divertit, així.

Bon descans, també. I bon cap de setmana. El Barça ha perdut, però encara queden 2 partits! I espero que m'entenguis.

annabel

Estimat Miquel,

Enviat per annabel el Dll, 17/06/2013 - 18:18

Estimat Miquel,

 

Gràcies per les teves paraules, són mútues. Acabo de penjar un article a arenyautes, llegeix-te'l, a veure què et sembla...

Si t'agrada m'acostaré més a la teva fe.

 

Una abraçada!