Us voleu renovar amb mi?

Dijous farà vuit mesos d'aquell apunt en què feia públic el meu compromís amb Esquerra Republicana després d'anys de fer pública la meva simpatia per aquesta formació a través d'un bloc a Vilaweb. Posteriorment, diverses raons van fer que em decidís a fer-me militant en un moment en què la societat mostrava la seva indignació però alhora, i en part, manifestava també rebuig envers els partits, el vot i, fins i tot, la democràcia. Avui he fet un pas més.

Aquest vespre, la Secció Local d'Esquerra Republicana d'Arenys de Mar ha volgut donar ple suport a la meva candidatura a presidir-la. Em sento honorat. Perquè és un partit amb 80 anys d'història, fet a espatlles de gegants, i perquè és Arenys de Mar, un municipi al qual vaig arribar ara fa deu anys i escaig per motius laborals (amb molt bona predisposició, també és cert) i on he acabat vivint moltes coses molt intenses i coneixent moltes persones.

Esquerra també té gegants a Arenys de Mar, persones que han mantingut la flama de les conviccions municipalistes, republicanes i independentistes en temps difícils; persones que han projectat el partit cap als millors resultats i han aconseguit tres regidors quan ERC havia quedat fora de l'Ajuntament; persones que han assumit responsabilitats de govern i que s'hi han deixat la pell per convertir les idees en fets; persones que han encapçalat candidatures en moments difícils en què tothom es veia a venir la patacada i persones que han sabut trobar l'energia necessària per tornar a aixecar el cap per enèsima vegada, ben alt, i tornar a caminar, amb els ulls fixos de nou en els nostres horitzons de la justícia social i la llibertat nacional. Sense totes aquestes persones, avui no seríem on som. I els companys i companyes de la Secció Local han volgut que jo sigui la darrera baula d'aquesta cadena. Us podeu imaginar com em sento.

A ERC la renovació és un fet. Aviat farà dos mesos del 26è Congrés Nacional i la renovació continua arribant a tots els racons del país. I no hi ha marxa enrere. És el mateix projecte de tota la vida. Som nosaltres. Som Esquerra. Amb tot, els projectes polítics s'han de repensar i rellegir contínuament i cal aprofitar els períodes de crisi per fer rellançaments potents. Aquesta és la feina que em proposo fer a Arenys de Mar. Aquest és el repte.

El nostre president, Oriol Junqueras, va dir que havia fet el pas amb la condició que més persones l'hi acompanyessin. Molts ho hem fet. Ho estem fent. L'Esquerra Republicana del futur s'està construint cada dia amb persones que decideixen fer el pas, baixar de la graderia de l'espectador i començar a formar part d'una organització política perquè les coses canviïn. Avui he estat jo, qui n'ha fet un. Demà podríeu ser vosaltres.

Si us voleu renovar amb mi, em farà molta il·lusió anar veient com s'eixampla el cercle d'amigues i amics que tenim ganes de canviar les coses. Sempre hi ha molta feina per fer. No ens l'acabarem. Si som els vostres, si sou dels nostres, trobem-nos.

Afegeix un comentari nou